Írta:  2017.09.08.

BP18logo2017-ben sem álltak meg a fejlesztések a kerületben. Közel kétszáz millió forintból újul meg három kerületi intézmény, mely kerületünk gyermekeinek nyugodtabb, biztonságosabb és modernebb tanulási körülményeket biztosít. 

 

A Micimackó Bölcsőde, a Dohnányi Ernő Zeneiskola és a Bókay Árpád Általános Iskola felújítása, energetikai korszerűsítése összesen 198 509 855 Forintba kerül. A felújítási munkálatok már megkezdődtek, az előzetes tervek alapján a következő időszakban ezek befejeződnek. Az ezzel járó kellemetlenségekért kérjük a szülők és a pedagógusok megértését és türelmét a korszerűbb és a szebb környezet kialakítása érdekében. A projekt sikerességéhez elengedhetetlen az együttműködésük.

Az elmúlt két évben a kerületben számos oktatási-nevelési intézmény újulhatott meg az energiahatékonyság jegyében. Ennek jóvoltából – a kormány és az Európai Unió támogatásával – gyarapodott a kerületünk, és gazdagabbá, otthonosabbá vált Pestszentlőrinc-Pestszentimre több közintézménye. Az elmúlt időszak felújításainak köszönhetően lecserélték a régi, elavult nyílászárókat, a helyükre jól záródó, modern ablakok kerültek. Megújultak a fűtési rendszerek és a villámvédelmi rendszerek, s napelemeket, napkollektorokat szereltek fel. A beruházások során a lapos tetők hő- és vízszigetelése, valamint az épületek utólagos külső hőszigetelése is megvalósult. Az energetikai korszerűsítés a felújított iskolákban, óvodákban és bölcsődékben éves szinten jelentős energiamegtakarítást eredményez, ami akár több millió forintos költségmegtakarítást is jelenthet. Ezt a fűtési költségekben jelentkező megtakarítást további beruházásokra és az oktatás színvonalának emelésére tudják fordítani az intézmények. További fejlesztések várhatóak más területeken is.

2010-től új korszak köszöntött a XVIII. kerületre. Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata Kucsák Lászlóval, a kerület országgyűlési képviselőjével összehangoltan dolgozik azon, hogy élhetőbb, modernebb és biztonságosabb körülményeket biztosítsanak az itt élők számára. A 2010 előtti városvezetés által felhalmozott adósságállomány megbénította a kerület fejlődését. A nehézkesen elkezdődött felújítások pedig csupán csak az adósságállomány terhére valósulhattak meg. Most azok a kerületi ellenzéki képviselők vonják kétségbe ezeknek a fejlesztéseknek a fontosságát és rombolják a közhangulatot hamis információkkal, akik a kerület eladósításáért felelősek.