Kerületi Építési Szabályzat készítése az Alacskai út – Ganz Ábrahám utca - Kerékkötő utca –Termény utca –- Kerékvágás utca – Szántás utca által határolt területre

Írta:  2017.01.25.

Tisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata az Alacskai út – Ganz Ábrahám utca - Kerékkötő utca –Termény utca – Kerékvágás utca – Szántás utca által határolt területre vonatkozóan új Kerületi Építési Szabályzatot készít. 

A fenti terület jelenleg egységesen a lakóterületek közé tartozik. A területen a mezőgazdasági műveléshez igazodó, hosszú, keskeny telkek találhatóak. A kialakult, mezőgazdasági művelésre alkalmas telekstruktúra (hosszú keskeny telkek) nem alkalmas a lakóterületi funkcióra, városrendezési szempontból is megfelelő és a jól használható lakótelkek hiányában. A hatályon kívül helyezett szabályozási terv felülvizsgálata és ez alapján új Kerületi Építési Szabályzat készítése elengedhetetlen a terület jövőbeni rendezett fejlődése érdekében.

Az új tervvel kapcsolatos lakossági vélemény nyilvánítására a szabályozási terv módosításának véleményezési szakaszában, a partnerségi egyeztetés keretében kerül sor. A véleményezési dokumentum a www.bp18.hu oldal Hirdetményei között, valamint a Főépítészi csoport oldaláról, a http://www.bp18.hu/polgarmesteri-hivatal/foepiteszi-csoport címen érhető el. Kérjük, hogy a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló, 4/2014. (III.14.) önkormányzati rendelet 3. § alapján, fogalmazzák meg a kerületi építési szabályzat készítésével kapcsolatos véleményüket és észrevételeiket, amit elektronikus formában a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre juttathatnak el. A vélemények és észrevételek megküldésének határideje 2017. február 25.

                                                                                                          Jankovits Vera főépítész

 

 

Hír naptár

« Május 2012 »
H K Sze Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Csatlakozz közösségünkhöz