Pestszentlőrinc-Pestszentimre Közoktatásért Közalapítvány pályázati felhívást tesz közzé

Írta:  2012.10.01.
A pályázat célja: a nem kötelező tanórán kívüli ismeretszerzés a múzeumpedagógiai eszközeivel; a nehéz helyzetű gyermekek támogatása, akik nem jutnának el budapesti múzeumokba; a kerület és a budapesti történelem egységének megerősítése, és a nemzeti identitás fejlesztése.
Támogatott tevékenység:
A Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum (BTM) kiállításainak megtekintése választható múzeumi foglalkozási elemmel, a XVIII. kerületi kiállítási anyag megismerése és múzeumi séta. (www.bmt.hu)
Pályázók köre: kerületi fenntartású általános és középiskolák.
A támogatás mértéke: 70 000- Ft / program iskolánként. (A csoport létszám maximum 48 fő lehet. Amennyiben az intézmény ennél nagyobb létszámmal kíván részt venni a programban, akkor két csoport 100 000. - Ft támogatást kap.) Ebből lehet fedezni a busz költségét parkolással, a belépődíjat és a másfél órás múzeumpedagógiai programot.

A részletes programról és választható elemeiről, illetve a választható időpontokról a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény munkatársaival szükséges egyeztetni még a pályázás időszakában (297-49-51, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.). Csak az így egyeztetett időponttal és programmal rendelkező pályázat nyújtható be.

A pályázat benyújtásának módja és határideje:
a pályázati adatlapot 2012. október 26-ig kell a Közoktatásért Közalapítványhoz Mezeiné Bakóczay Hedvig nevére postán vagy szemé-lyesen eljuttatni (cím: 1186 Budapest, Tövishát u. 6.) A pályázati adatlap a XVIII. kerületi oktatási intézményekben, vagy a Napraforgó Óvodában szerezhető be.

A benyújtott pályázatok értékelése: 2012. november 6-án

A pályázat elbírálását a Közoktatásért Közalapítvány Kuratóriumának tagjai végzik, döntésük ellen fellebbezésre nincs mód.

A támogatás elszámolása: 2013. január 4-ig
. Amennyiben a pályázó elszámolási kötelezett-ségének nem tesz eleget, a továbbiakban pályázat benyújtására nem jogosult. A felvett támo-gatást visszafizetni köteles.