Elemek szűrése dátum szerint: vasárnap, 23 február 2020

 


Időpontja: február 23-án (vasárnap), 16 óra
Helyszín: Polgárok Háza (Üllői út 517.)

Ejjel a parton
Éjjel a parton
/Nights in Rodanthe/

amerikai-ausztrál romantikus film, 93 perc, 2008

Adrienne Willis (Diane Lane), a megcsalt feleség, és a végsőkig kihasznált anya az egyik barátja csendes, óceánparti szállójába utazik hétvégére. Férje zaklatása és a kamaszlányával folytatott örökös viták elől félrevonulva azt reméli, végre nyugalmat lel és átgondolhatja problémáit. A szállóban szállt meg Paul Flanner sebész (Richard Gere) is. A lelkiismeretével vívódó férfi egyetlen éjszakát töltene itt, ám a hirtelen érkező hurrikán elzárja a szállót a külvilágtól. A két nyugtalan lelket egymás karjaiba sodorja a tomboló időjárás és varázslatos hétvégét töltenek együtt, amely után életük örökre megváltozik.

Bemutató dátuma: 2008. október 30.

 Az Éjjel a parton egy 2008-ban bemutatott amerikai-ausztrál romantikus dráma, mely Nicholas Sparks azonos című regényének filmadaptációja. Főszereplői Richard Gere és Diane Lane, mely a harmadik közös filmjük A hűtlen (2002) és a Gengszterek klubja (1984) után. A felvételeket egy kis tengerparti faluban, Rodanthe-ban (Észak-Karolina) készítették, mely a legészakibb faluja Hatteras-sziget lakott területeinek.

 

 

Cselekmény

Adrienne Willis (Diane Lane), a férjétől különvált, két gyermekét egyedül nevelő édesanya helyettesíti barátnőjét, Jeant (Viola Davis) annak hoteljében néhány napra. Egyetlen vendége Dr. Paul Flanner (Richard Gere) plasztikai sebész, aki egy halálesettel végződő műtétjének igyekszik pontot tenni a végére.

Adrienne, miközben küzd a "tökéletes anya" szereppel, harcol tini lányával és habozik, hogy visszafogadja-e hűtlen férjét, beleszeret Paulba. Együtt töltött napjaik és vitáik segítségével Paulnak sikerül beszélgetnie a műtőasztalán meghalt nő férjével, és úgy dönt, rég nem látott fiával is újra jó kapcsolatot próbál kialakítani. Ennek érdekében Dél-Amerikába repül, ahol fia szintén orvosként dolgozik, közben levelezéssel tartja fönt és mélyíti el szerelmét Adrienne-nel. Az utolsó levelekben már a visszatérése körülményeit beszélik meg, azonban egy földcsuszamlásban életét veszti. Fia, Mark (James Franco) megy el Adrienne-hez és meséli el, mi történt apjával. Emellett megköszöni a nőnek, hogy egy teljes új apát adott neki és megváltoztatta a korábbi Pault.

 

Stáblista:

Szereplők

Szereplők

Alkotók

 

További vetítések:
- Bábel
- Hét év Tibetben
- Rodin-az alkotó
 

Kategória: Események

Hír naptár

« November 2015 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Csatlakozz közösségünkhöz