Harc a belvízzel

Írta:  2011.02.25.
Az elmúlt évben rekordmennyiségű csapadék hullott, s ez helyenként komoly problémát jelent. A belvíz okoz problémát a Halomi út-Háromszéki utca sarkán, ahol helyszíni szemlét tartottak, és a lehetséges megoldásokat elemezték.

Jelen volt a Városözemeltető Kht. képviselője, az aláírásgyűjtés kezdeményezői, valamint Dámsa József, Ganz-telep és Ganz-kertváros képviselője, az önkormányzat népjóléti bizottságának elnöke.
– A sok csapadék mellett a terepviszonyok megváltozása, a karbantartások elmaradása is közrejátszott a belvíz kialakulásában – tájékoztatott Dámsa József. – A vízelvezetést szolgáló műtárgyak nem ekkora terhelésre lettek tervezve. Első körben az árkok befogadóképességének bővítése, a padkák megerősítése és a terepviszonyok rendezése a feladat.
A Halomi út-Királyhágó út sarkától a Gyergyó utcáig valamint a Háromszéki utca Kandó téri szakaszán végzik el a munkálatokat.
– Kértem, hogy a városüzemeltető a Halomegyházi utcától a Kevevári utcáig tartó szakaszt is vonja be a munkákba. Ez valószínűleg még belefér a költségvetésbe. Kedvező időjárás esetén március 31-ig elvégzik a munkákat – mondta Dámsa József.