Gyermeknapra fel!

Írta:  2011.05.10.
Kell egy nap, mikor a kicsik érzik, most róluk szól minden. Az idén is immár hagyományosan megrendezik a gyermeknapot május 28-án a Bókay-kertben.
 
Kell egy nap, mikor a kicsik érzik, most róluk szól minden. Az idén is immár hagyományosan megrendezik a gyermeknapot május 28-án a Bókay-kertben.
A rendezvény a legkisebbekre és a nagyobbakra gondolva az egész családnak tartalmas kikapcsolódást, szórakozást kínál.
Hogy hogyan is tehetjük emlékezetessé csemetéink számára ezt a napot? A Bókay-kertben kézműves foglalkozások, zenés gyerekprogramok, ügyességi játékok, vetélkedők, előadások és koncertek várják a kicsiket és a nagyobbakat. Ízelítőül néhányat bemutatunk programajánlónkban.
A Bókay-kert színpadán többek között lesz Szandi koncert, Pestszentlőrinci Kutyakiképző Iskola kutyabemutatója, vidámpark, pónilovaglás,  kirakodó vásár, kézműves udvar, állatsimogató, lufihajtogató bohóc.  A kicsik megnézhetik a Meseerdő Bábszínház és Moha bácsi műsorát.  A nagyobbaknak Tébláb táncház, Hip-hop Akadémia, New Dance World, Soundcheck, Puskás Peti és az Unique szerepel a programkínálatban.

Gyermeknap
A Gyermeknap a világ sok országában ünnepnap. A Nemzetközi Gyermeknap (általában június 1.) megünneplése Törökországból ered és különösen volt kommunista országokban vált népszerűvé. Ehhez hasonló az ENSZ által létesített Egyetemes Gyermeknap (Universal Children's Day) intézménye.
Magyarországon 1931-től ünneplik (akkor még Gyermek Hétnek hívták), 1950 óta már csak egy napig tart és május utolsó vasárnapján tartják.