A marktoberdorfi diákok a városházán

Írta:  2011.05.11.
Német diákok jártak a Városházán. A Német Tagozatos és Német Nemzetiségi Általános Iskola (Piros iskola) cserepartnereit Kucsák László alpolgármester, országgyűlési képviselő fogadta.
Kilenc napot töltöttek Németországban a Piros iskola diákjai, egy csereprogram keretében. A vendéglátó iskola fantasztikus programokat szervezetett számukra: bejárták Bajorország legszebb kastélyait, megismerkedtek a táj természeti csodáival.
A látogatásból azokkal a tanulókkal együtt jöttek vissza, akiknél odakint laktak, így összesen 44 tanuló érkezett Magyarországra. Ezúttal a marktoberdorfi fiatalok vendégeskednek május 14-ig a kerületben.
A bajor gyerekek elsőként ellátogattak a polgármesteri hivatalba, ahol Kucsák László alpolgármester, országgyűlési képviselő köszöntötte őket.
A diákok a vendégeskedés mellett minden évben egy megadott témakört is feldolgoznak: a bajoroknak II. Lajos királyról, a magyar tanulóknak Erzsébet magyar királynéról, Sissiről kellett minél többet megtudniuk. Az itt tartózkodásuk alatt többek között kirándulást tesznek a János-hegyre, megtekintik a gödöllői lovasparkot.
Elek Noémi, a Német Tagozatos és Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatójától megtudtuk, hogy a cserekapcsolat több mint 20 éve működik a két iskola között, s több vendéglátócsalád barátságot kötött egymással. A német partneriskola könyvvel, szakirodalommal, szakmai anyaggal segíti az intézményt. A Piros iskola növendékei nagyon jól tudják kamatoztatni a cserekapcsolatot a nyelvtanulás során.
Most az aktív nyelvgyakorlás után bátrabban teszik le majd május végén az alap- vagy középfokú nyelvvizsgát.