Úgy kérnek, hogy adnak

Írta:  2011.05.13.
Hagyományteremtő szándékkal rendez jótékonysági bált az önkormányzat május 21-én a Sportkastélyban a tusnádfürdői gyermekotthon javára. Bauer Ferenc, az esemény szervezője úgy tervezi, a társasági eseménynek is számító bál a következő években elsősorban kerületi ügyeket támogat majd.

Testvérvárosi összefogással szeretne a XVIII. kerület segíteni a tusnádfürdői gyerekeknek abban, hogy korszerű közösségi helyiséget építhessenek maguknak. A Böjte Csaba és munkatársai által a kilencvenes évek elején alapított dévai Szent Ferenc Alapítvány 2006 óta működteti sikeresen Tusnádon a Szent László Gyermekvédelmi Központot, amely több mint száz bentlakó gyerekről, és tucatnyi ingázó napközisről gondoskodik.
– Az európai testvérvárosi kapcsolatok rendszerének a lényege, hogy valamiképpen segítsünk egymáson – magyarázta Bauer Ferenc XVIII. kerületi önkormányzati tanácsnok. - Úgy vélem, egy százezres kerületben kell, hogy legyen legalább ezer ember, aki jó szívvel adományoz akkor is, ha ő maga is keményen küzd a mindennapokban, ezért döntöttünk a bál megszervezése mellett. Tulajdonképpen úgy kérünk, hogy adunk: egy színvonalas bált szervezünk, erre hívjuk az érdeklődőket. A bevételt azonban az otthon támogatására fordítjuk, így aki ott lesz, adományozóvá válik. A kerületi cégeket, vállalkozókat arra kérjük: egy asztaltársaság számára váltsanak jegyet az eseményre. Így ki-ki azzal segít, hogy részt vesz egy jó hangulatú társasági eseményen.
A tanácsnok elárulta: a kezdeményezésből hagyományt szeretnének teremteni. Az önkormányzat minden májusban meghirdeti majd a jótékonysági bált, amelynek célja a későbbiekben elsősorban kerületi ügyek támogatása lesz.
– Soha nem fogunk olyan jótékonysági bált szervezni, ahol a pénz belemegy egy nagy kalapba, és abból valami majd lesz. Kizárólag konkrét ügy érdekében mozdulunk, és az adományozók pontosan látják majd, mire adták a pénzüket. Így lesz ez már a tusnádi otthon esetében is. Ha minden jól megy, a közösségi épület nyár végére elkészülhet, és a nemzeti ünnepre felavathatjuk – számolt be a tervekről Bauer Ferenc.