Új gyep várta a Bambi bölcsiseit

Írta:  2015.10.12.
Huszonnégy kisgyerek szabadtéri játékához nyújt kulturált körülményeket a pestszentlõrinci Bambi Bölcsõde felújított udvara.


Huszonnégy kisgyerek szabadtéri játékához nyújt kulturált körülményeket a pestszentlõrinci Bambi Bölcsõde felújított udvara. A játszóhelyen a gyenge minõségû régi talaj miatt az évek során kikopott a fû, esõ után a sárban nem lehetett kiengedni a gyerekeket az udvarra. Az õszi szezonra jó minõségû talaj és szép zöld gyep várta a kicsiket.
 


A bölcsõde megújult udvarához tartozó részlegben tavaly új játszóeszközök lettek telepítve, kiépült a locsolórendszer és a térkõ burkolat is akkor készült el.
 


- Az idei nyáron elvégzett talajcsere okozta a legnagyobb nehézséget, korábban ugyanis nem gondoltak arra, hogy a vékony, alig néhány centis földréteg alatt lévõ kavicsos, köves réteg nem megfelelõ – mondta az udvar október 7-i átadásakor Dömötör István alpolgármester, aki Kucsák László országgyûlési képviselõvel és Galgóczy Zoltán alpolgármesterrel együtt tekintette meg, hogyan veszik birtokba megszépült játékbirodalmukat a bölcsõdések.
 


Kucsák László elmondta, hogy örül annak, hogy gyakran kell egy-egy örömteli esemény kapcsán ellátogatnia a kerületi bölcsõdékbe, és reméli, a jövõben még többször lesz erre lehetõsége.
Az önkormányzat bölcsõde udvarok felújítását célzó programjának korábbi állomása volt a Csiga Biga Bölcsõde, és a tervek szerint a kerület - saját erõforrásaiból, illetve pályázatok segítségével - még több intézményben szeretne hasonló fejlesztéseket elvégezni. A közeljövõben a KEOP-pályázat segítségével a Lakatos-lakótelepen lévõ Csibekas bölcsõde udvara, illetve környezete újulhat meg.