Számít a bringázók véleménye

Írta:  2015.10.22.
A kerületi kerékpározási szokásokat és a biciklis közlekedéssel kapcsolatos lakossági igényeket méri fel Pestszentlõrinc-Pestszentimre önkormányzata. Az erre vonatkozó kérdõívet november közepéig lehet visszaküldeni.

A kérdõívvel kapcsolatban Lévai István Zoltán alpolgármester kiemelte, hogy a mostani igényfelmérés iránymutató. A cél az, hogy a kerület vezetése lássa, milyen fejlesztésekhez kell pénzügyi lehetõségeket kell keresni, legyen szó saját, fõvárosi vagy európai uniós pályázati forrásokról.

A szándék megvan

Az alpolgármester elmondta, hogy a kerület vezetõsége szeretné javítani a kerékpáros közlekedés feltételeit, biztonságát, de ehhez szüksége van a lakosság segítségére is.

ÖN HOGYAN TENNÉ JOBBÁ A KERÜLET BICIKIS LEHETÕSÉGEIT?
ITT TÖLTHETI KI A KÉRDÕÍVET


Látnunk kell, hogyan viszonyulnak a kerületben élõk a kerékpározáshoz. Szeretnénk, hogy javuljanak a kerékpáros közlekedés feltételei, lehetõségei, de ez egyrészt nagyon sok pénzbe kerül, másrészt nem csak kerületi feladat, hiszen például a fõvárossal való együttmûködés nélkül nem valósítható meg – fogalmazott, hozzátéve, hogy akik szeretnek biciklizni, és akarják a kerékpárutakat, azoknak azt is meg kell érteniük, hogy egyik napról a másikra nem lehet mindezt megvalósítani. – Az önkormányzat saját pénzügyi ereje kevés, de az igények ismeretében tudunk pályázni fõvárosi vagy európai uniós forrásokra. Ezért is fontos, hogy megtudjuk, mit gondolnak az itt élõk a kerékpározásról, és mik azok a feladatok, amelyeket akár praktikusan, olcsón is meg lehet valósítani, és mik azok, amelyekhez több pénzre van szükség.

A papír alapon kitöltött (Városkép újságban is megjelent) kérdõívek leadására az alábbi helyszíneken elhelyezett gyûjtõdobozokban (nyitvatartási idõben) van lehetõség, valamint a a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen is várják a kérdõíveket!

Budapest Fõváros XVIII. kerület Pestszentlõrinc-Pestszentimrei Polgármesteri Hivatal (1184 Bp., Üllõi út 400.)

Budapest Fõváros Kormányhivatala XVIII. Kerületi Hivatal, Okmányiroda (1181 Budapest, Városház u. 16.)

Fõvárosi Szabó Ervin Könyvtár Pestszentimre (1188 Budapest, Nagykõrösi út 56.)

Fõvárosi Szabó Ervin Könyvtár Pestszentlõrinc (1183 Bp., Thököly u. 5.)

Kondor Béla Közösségi Ház (1181 Budapest, Kondor Béla sétány 8.)

Malév uszoda (Vilmos Endre Sportcentrum, 1185 Budapest, Nagybecskerek u. 32.)

Park uszoda (Bókay-kert, 1181 Bp., Szélmalom u. 33.)

Pestszentimrei Közösségi Ház (1188 Budapest, Vasút u. 48.)

Pestszentimrei Sportkastély (1188 Budapest, Kisfaludy u. 33/C.)

Rózsa Mûvelõdési Ház (1183 Budapest, Városház u. 1-3.)

Toti Sportbolt (1185 Bp., Üllõi út 749.)

4 Seasons síiskola (Bókay-kert, 1181 Bp., Szélmalom u. 33.)

Várják a segítséget

A kerékpárutak létesítése azért is nehéz, mert a kerület fõbb útvonalainak jó része – ahol a kétkerekûek számára is ki lehet alakítani biztonságos szakaszokat – a Fõvárosi Önkormányzat kezelésébe tartozik, így nélküle nem lehet fejleszteni.

Még van idõ a kérdõív kitöltésére

A kerületi kerékpáros szokásokról és igényekrõl szóló kérdõív beküldési határideje módosult. Az önkormányzat november 15-ig várja a lakosság észrevételeit, javaslatait. A kérdõív online is kitölthetõ, vagy letölthetõ a www.bp18.hu oldalon. A kitöltött kérdõíveket a polgármesteri hivatal (1184 Üllõi út 400.) portáján elhelyezett gyûjtõdobozba is be lehet dobni, vagy a válaszokat e-mailben is vissza lehet küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.


Várjuk, hogy minél többen küldjék vissza a kérdõívet, mert annak alapján tudjuk a valós igényeket képviselni a továbbiakban a fõváros vagy a Pilisi Parkerdõ Zrt. elõtt. Minél többen segítenek nekünk, annál jobban tudjuk képviselni a helyiek érdekeit – mondta Lévai István Zoltán, aki egyébként, ha csak teheti, maga is szívesen biciklizik. – A kerékpározásnak nagy hagyománya van a kertvárosi területeken. Lõrincen és Imrén is szívesen közlekednek az emberek biciklivel. A helyi közlekedésen túl az is fontos, hogy könnyebben és biztonságosan lehessen eljutni más kerületekbe vagy akár a belvárosba is. A hangsúly a biztonságon van, hiszen a kerékpárútnak a balesetek megelõzésében is nagy szerepe van.