Játékos formában tanultak a biztonságról

Írta:  2015.11.11.
A biztonságos közlekedési ismeretekrõl szóló kérdések, kerékpáros ügyességi pálya, bûnmegelõzési ismeretek mellett játékos programok is várták a meghívott második osztályos általános iskolásokat a Sportkastélyban november 3-án megrendezett közlekedésbiztonsági napon.


A Két kéz, két láb, két keréken elnevezésû programsorozat a Nemzedékek Biztonságáért Közalapítvány és a BRFK Fõvárosi Balesetmegelõzési Bizottságának jóvoltából jött létre.


- Az áprilisban a Csontváry Általános Iskolában tartott rendezvényünk sikerének köszönhetõen kaptuk meg ezt az újabb lehetõséget. Most nyolc iskolából érkeztek második osztályos tanulók. A szervezésben az önkormányzat mellett segítséget kaptunk a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól is. Újdonság volt többek között a Városgazda Utánpótlás Akadémia részvétele. A gyerekek a klub szabadidõ szakosztályának oktatóival közösen zumbáztak. Ugyancsak népszerû volt a kerületi rendõrkapitányság bûnügyi technikai osztályának állomása, ahol egy kollégánk vezetésével ujj- és tenyérlenyomatokat készítettek az iskolások, amiket aztán haza is vihettek – mondta Szalai Márton, a programot koordináló rendõr törzsõrmester, közlekedési elõadó.


A legtöbb idõt a gyerekek a számítógépes motorkerékpár-szimulátornál töltötték, errõl az állomásról érthetõen nehezen lehetett továbbindulni. Az akadályverseny jellegû programon egy szerkocsival részt vett a XIX. kerületi tûzoltóság is, a kapitányság bûnmegelõzési osztályának munkatársai egy testpáncélt mutattak be és a gyerekek életkorának megfelelõ bûnmegelõzési tanácsokkal látták el a kisiskolásokat. A Lõrinc Kertváros Polgárõrcsoport járõrautóval érkezett, és a rendszámfelismerõ programot is kipróbálhatták a gyerekek.


A játékos nap végén a legjobban teljesítõ csapatokat ajándékok várták. A nyeremények között volt több roller, számos KRESZ-társasjáték, tollaslabda-szettek, futball labdák és könyvek.