Õsz a Madách Filmklubbal

Írta:  2015.09.25.
Donald Sutherland és Marlon Brando közös filmjével indul október 4-én a Madách Filmklub õszi ingyenes vetítéssorozata.
Jubileumi évadot zárt a nyár végén, a Bókay Kertmozi szezonjának befejeztével a Madách Filmklub: a 2005-ben Kardos Gábor és barátai által alapított klub tíz éve várja az érdeklõdõket õsztõl tavaszig a Polgárok Házában, az utóbbi esztendõkben pedig nyaranta a Bókay-kertben is. A cél ugyanaz, mint a kezdetekkor: életben tartani a közösségi mozizás ma már kevesek körében ismert, ám annál nagyobb becsben tartott élményét.

Aki ellátogatott az ingyenes vetítések bármelyikére, tudhatja, a szervezõk népszerû, ám igényes, mûvészi értelemben is értékelhetõ alkotásokat tûznek mûsorra, a klubestek pedig soha nem érnek véget a záró képsorok lepergésével: a beszélgetés, eszmecsere, találkozás az ismerõsökkel legalább olyan fontos, mint maga a film.
Elkezdõdött az idei õszi sorozat. Október 4-én a Forrongó évszak címû 1989-es filmdráma került vászonra Donald Sutherlanddal és Marlon Brandóval a fõszerepben, október 25-én pedig egy grandiózus filmeposz, A Biblia – Salamon címû kétrészes koprodukciós alkotás látható. Az õszi sorozat záró darabja egy örökzöld, A muzsika hangja lesz november 22-én. A filmvetítések tehát továbbra is ingyenesek, és vasárnap délutánonként, 16 órakor kezdõdnek a Polgárok Házában.