Õszi könyvtári napok

Írta:  2015.10.13.
A könyvtárba mentem! Gyere utánam! – hangzott a 10. Országos Könyvtári Napok felhívása. A változatos programokra országszerte kétszázezer ember látogatott el.

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség 2006 óta minden októberben sokféle hagyományt követve, de tartalmában mindig megújulva igyekszik ráirányítani a lakosság figyelmét a könyvtárakra és sokszínû szolgáltatásaikra. Idén október 5 és 11 között az elmúlt évek legfõbb témáit felölelve az együtt olvasás, az egészséges életmód, a kézmûves foglalkozások és társasjátékok kapták a fõszerepet a héten. Ehhez csatlakozott a Lõrinci Nagykönyvtár is, ahol a kézmûveSzerda, a szombati társasjátékklub vagy az egészséges életmódsorozat elõadásai mind-mind elmaradhatatlan programok.

 

Az esemény zárónapja, a Könyves Vasárnap azonban most is rendhagyó programokat és sokféle meglepetést tartogatott. A családi délelõttön a Mi van a ládikóban? címû, Benedek Elek meséjébõl készült sok-sok humorral fûszerezett darabot a Holdfû Színház tagjai mutatták be. Ezt követõen a Mi lenne ha… kezdetû, a kedvenc mesehõsrõl szóló meseíró pályázat eredményhirdetése következett, amire Bosnyák Viktória írónõ elmondása szerint rengeteg színvonalas iromány érkezett. Ebben az évben a Könyvtár Barátja díjat önkéntes munkájáért Virág Anita, a gyerekek kedvenc meseolvasója és Makai Gábor nyomdászmester kapta. A Könyves Vasárnap a megbocsátás napja is volt, amikor minden lejárt határidõvel visszahozott, de még fizetési meghagyás alá nem esõ könyv késedelmi díját elengedték, valamint ezen a napon minden érdeklõdõ ingyen válthatott tagságot az évvégéig.