Pedagógusok iskolája a gyerekekért!

Írta:  2015.10.21.
Fennállásának 35. évfordulóját ünnepli idén a Kondor Béla Általános Iskola. A programot változatos iskolai vetélkedõk, országos versenyek és öregdiák-találkozó színesíti.


A Kondor Béla Általános Iskolában dolgozó pedagógusok azt vallják, hogy a legfõbb dolog
a
tanulás megszerettetése a diákokkal, melyet barátságos, szeretetteljes hangulatban a gyermekközpontú oktatási-nevelési program garantál. A tanulás mellett azonban kiemelt figyelmet fordítanak a változatos programokra versenyek, kulturális rendezvények, tanulmányi kirándulások és táborok melyek mind-mind segítenek a diákok látókörének szélesítésében. Az 1981-ben épített, több mint 2000 fõ befogadására képes intézményben hatalmas ablakok, tágas folyosók és kényelmes aula van, míg kívülrõl az épületet sportpályákkal tarkított kert övezi.

A méltán népszerû iskola idén, fennállásának 35. évfordulója alkalmából egy egész éven át tartó rendezvénysorozattal ünnepel.

A programokat úgy próbáltuk összeállítani, hogy az egész év folyamán mindenki találjon valami érdekeset – mondta Tóth Mariann tanár, a rendezvény fõszervezõje. – A rendezvénysorozat nyitóünnepségén, október 16-án rajz-, és sportversenyeket, valamint kutyásfoglalkozást tartottunk. Az esõ ellenére az udvarunkat egy faültetés keretében szépítettük, de a záró lampionos felvonulás már az épületben haladt körbe.

Novemberben az intézmény országos, majd kerületi rajzversenyt tart, a késõbbiekben pedig a karácsonyi gálán és az öregdiáktalálkozón vehetnek részt az érdeklõdõk.