Tehetségek a színpadon

Írta:  2015.10.28.
Kisiskolás és felnõtt diákok is próbára tették tehetségüket a Kondorban rendezett Ki mit tud?-on.

Jó hangulatú Ki mit tud? versennyel kezdõdött meg az idei Kerületi Diákhetek rendezvénysorozat a Kondor Béla Közösségi Házban. Az általános és középiskolás tanulók mellett a felnõttek gimnáziumából is érkezett versenyzõ. A színpadon egymást követte zene,ének, tánc és próza, de különlegességként volt karate bemutató formagyakorlat is.


A fellépõk teljesítményét szakértõ zsûri bírálta el. Császár Bíró Lilla, a közösségi ház igazgatója, Draskóczy Zoltán gitármûvész, a Pestszentimrei Közösségi Ház mûvészeti vezetõje, és Vörös Árpád táncpedagógus, a Tébláb Alapfokú Mûvészeti Iskola vezetõje a produkciók értékelésekor többször is hangsúlyozta, hogy túl a mutatott teljesítményen, önmagában az is elismerésre méltó, hogy valaki kiáll a színpadra és közönség elõtt szerepel.
A rendezvényt Galgóczy Zoltán alpolgármester nyitotta meg, aki külön köszöntötte Grünvald Máriát, a Pestszentlõrinc-Pestszentimrei Felnõttek Gimnáziumának igazgatóját, a Kerületi Diákhetek ötletgazdáját.
- Mindannyian büszkék lehetünk erre az 1996 óta élõ programsorozatra, amelynek keretében a kerületi iskolások rendre megmutathatják, hogy mennyire tehetségesek, legyen szó versmondásról, énekrõl, táncról vagy bármilyen produkcióról. Ugyancsak érdekesnek ígérkezik a felnõttek gimnáziumának történelemversenye is, nem beszélve a számos sportversenyrõl, köztük a röplabda és a kispályás foci bajnokságokról – mondta rövid megnyitó beszédében Galgóczy Zoltán.