Repétri dallamok

Írta:  2015.10.29.
Liszt Ferenc születésnapja alkalmából koncerteztek a Dohnányi iskola hallgatói a repülõtér 2-es terminálján.

Liszt Ferenc 204. születésnapja alkalmából profi zenészek szólaltatták meg a róla elnevezett repülõtér „Play me” zongoráját. A Budapest Airport felkérésére a XVIII. kerületi Dohnányi Ernõ Zeneiskola oktatói a 2-es terminálon elhelyezett zongora, valamint egy saját trombita segítségével adtak rövid mûsort az utazóközönségnek a világhírû magyar zeneszerzõre emlékezve.

A programon Bán Réka intézményvezetõn és a helyettesén kívül Nagy Csaba és Orgován-Tóth Fruzsina zongoramûvész, valamint Mayer Áron Benedek ifjú trombitamûvész képviselte az iskolát, és a rövid mûsor keretében Telemann F-dúr szonátája és más könnyedebb mûvek mellett természetesen Liszt-dallamok csendültek fel.
A „Play me” kezdeményezést idén nyáron indította útjára a Rotary Clubbal közösen a Budapest Airport. Az ötlet lényege az, hogy egy utasforgalmi területre kiállított zongorán bárki játszhat, aki éppen arra jár. A zongora ennek megfelelõen a nap 24 órájában az utasok rendelkezésére áll a B12-es beszállókapu szomszédságában, és minden vállalkozó kedvû utast vár, aki a járat indulása elõtt eljátszana egy-két darabot a saját repertoárjából. Az akció célja egyszerûen a szórakoztatás és lehetõség nyújtása arra, hogy az utasok kellemesebben töltsék az idõt, amíg a repülõjáratukra várakoznak.
Az elõadást követõen a Budapest Airport nevében Szarvas Gábor közösségi kapcsolatokért felelõs igazgató köszöntötte a mûvészeket. „A Rotary Clubbal közös kezdeményezésünk nagy sikert aratott, hiszen utasaink körében kedvezõ fogadtatásra talált a repülõtéri zongora ötlete” – mondta.