Kreatív alkotói pályázat

Írta:  2015.10.30.
Otthonom a XVIII. kerület címmel alkotói pályázatot hirdet az önkormányzat és a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyûjtemény.

Otthonom a XVIII. kerület címmel alkotói pályázatot hirdet az önkormányzat és a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyûjtemény az itt élõ gyermekeknek és felnõtteknek. A pályázatot Pestszentlõrinc várossá válásának 80., Pestszentimre önállósodásának 85., valamint az önkormányzati rendszer kialakulásának 25. évfordulója alkalmából írjuk ki.
 

A pályázat témája: Mit jelent nekem a kerület? Miért szeretek itt élni? Mi köt ide? Hogyan látom Pestszentlõrinc-Pestszentimre múltját és jelenét?

Kategóriák: írásmû, videoüzenet, digitális fotó.

Korcsoportok: felsõ tagozatos tanulók, középiskolások, felnõttek.

Formai, terjedelmi követelmények: írásmû (vers vagy próza): minimum 500, maximum 3000 karakter (szóközökkel együtt); videó: maximum 3 perc; digitális fotó: minimum 1500-szor 1500 képpontos felbontás.

Kérjük, hogy az alkotásoknak adjanak címet, a digitális fotóhoz pedig mellékeljenek néhány mondatos leírást, esetleg történetet.

A munkákat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kell elküldeni.

A kísérõlevélben szerepelnie kell a készítõ nevének, életkorának, lakcímének, e-mail vagy postacímének, telefonszámának, iskolája vagy munkahelye nevének, ha ez is a kerületben van (az általános iskolások esetében a szülõ vagy a felkészítõ tanár/iskola nevének és elérhetõségeinek), valamint a korcsoportnak és a kategóriának.

A pályázatok leadásának határideje: 2015. december 18., 12 óra.

Értékelési szempontok: a pályázat témájának megjelenítése, a kivitelezés minõsége és kidolgozottsága, kreativitás és egyediség.

A beérkezõ pályázati anyagokat szakmai zsûri értékeli és díjazza, korcsoportonként és kategóriánként. A legjobb alkotásokból kiállítást rendezünk a városházán, azokat szerkesztett kiadványban vagy képeslap formájában megjelentetjük, illetve bemutatjuk a Városkép címû lapban és a kerületi tévében.

A díjazottakat e-mailben vagy telefonon értesítjük, és a névsorukat közzétesszük a XVIII. kerületi önkormányzat weboldalán (www.bp18.hu).

A díjkiosztó 2016 januárjában lesz.