Hasznos és vidám

Írta:  2015.11.05.
Nem csak hasznos ismereteket szereztek az Ady iskola diákjai szokásos évi sport- és egészségi napjukon: jól is szórakoztak. Egy tanári beszámolót adunk közre.

A Pestszentimrei Ady Endre Általános Iskola hagyományai közé tartozik az évente megrendezett sport- és egészségnap. Ezen a napon törekszünk arra, hogy a gyerekek olyan ismeretekhez jussanak játékos formában, ami az egészségüket szolgálja. Így volt ez ebben az évben is. A programok megszervezéséhez segítséget kaptunk a Lõrinc-Kertváros Polgárõr Csoporttól, a tûzoltóságtól, illetve az iskola rendõrén keresztül a kerületi rendõrõrstõl is.


A nap tervezésekor sok mindenre kellett gondolnunk: hasznos, tanulságos, ismeretterjesztõ, megelõzõ, szórakoztató és jó hangulatú programokat szerettünk volna létrehozni. Olyat, hogy hasznos ismereteket közvetítsen, és mindenki jól érezze magát. Az egészségnapot a tornateremben kezdtük, szerveztünk aktív mozgással járó feladatokat, életmóddal-egészséggel kapcsolatos tájékoztatókat, életmentéssel kapcsolatos tudnivalókat és természetesen jelen volt az egészséges étkezés is: salátakóstolás és egészséges szendvicskészítés. A gyermekek forgószínpadszerûen váltották egymást a különbözõ helyszíneken. Az egyik legkülönlegesebb helyszín a füstszoba volt, ahol a polgárvédelemmel foglakozó szakemberek segítették diákjainkat.
A gyerekek nagyon jól érezték magukat. A sok program, a kedvükre való lehetõségek tárháza olyan élményekkel ajándékozták meg diákjainkat, mely sokáig beszédtémát adott a gyerekek körében. A felnõttek és a diákok egyöntetû véleménye szerint egy felejthetetlen élménnyel gazdagodtak.