Viel Glück, azaz Jó szerencsét!

Írta:  2015.11.11.
Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a két tanítási nyelvû iskolák országos német nyelvi tanulmányi versenyét.

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a két tanítási nyelvû iskolák országos német nyelvi tanulmányi versenyét. Az egyéni és csoportos döntõnek a Darus Utcai Magyar–Német Két Tannyelvû Általános Iskola volt a házigazdája.
 


A színvonalas szervezés és vendéglátás bizonyítékának tekinthetõ, hogy a kerületi iskola már harmadszor ad otthont az országos döntõnek. Szerzett érdemekbõl maradt még egy: az, hogy a tanulmányi verseny megrendezése Darus-kezdeményezésnek tekinthetõ, amelyhez anno Miskolc és Jászberény is csatlakozott.
 


Bakos Zsóka, az iskola igazgatója egyenként köszöntötte a döntõ Érdrõl, Jászberénybõl, Miskolcról, Mosonmagyaróvárról, Nyíregyházáról, Szegedrõl, Szekszárdról, Zalaegerszegrõl érkezett részvevõit, valamint a Budapestet képviselõ négy általános iskola tanulóit. A Himnusz közös eléneklését követõen a házigazda iskola diákjai ütõs kis programmal lepték meg a verseny közremûködõit, meghívott vendégeit.
A zsûrizés feladatát a Karinthy Frigyes Gimnázium három, a német nyelv ismeretében, oktatásában jártas tanára látta el. Galgóczy Zoltán alpolgármester megnyitóbeszédében biztosította a résztvevõket az önkormányzat elkötelezettségérõl az idegen nyelvek oktatásának további folyamatos támogatásában. Stílszerûen kiemelte a német nyelv tanításának helyzetét a kerületben, ahonnan az óvodás, általános iskolás és gimnazista korosztályok egyaránt továbbvihetik a jó hírünket a nagyvilágba.
Az ünnepélyes hangulatot aztán lassan felváltotta a versenydrukk jellegzetes atmoszférája. Kipirultabb arcok, kétnyelvû zsibongás, ami érthetõ volt, ugyanis perceken belül rajtolt a tanulmányi verseny. Az alpolgármester távozóban „elcsípett” néhány mozdulatsort, német szót, így ütemes kézmozgással kísérve német módra Toi, toi, toi! – Hajrá, hajrá, hajrá! – felkiáltással biztatta a résztvevõket.