Már nem az utolsó helyen áll a kézilabdacsapat!

Írta:  2015.11.04.
Kiváló bajnokikat tudhat maga mögött a PLER-Budapest kézilabdacsapata.
Kiváló bajnokikat tudhat maga mögött a PLER-Budapest kézilabdacsapata. A csapat, amely tíz forduló során mindössze két pontot szerzett, most megtáltosodott, s az elmúlt három mérkõzésen két gyõzelemmel és egy döntetlennel bizonyította: helye van az elsõ osztályban. 
A menetelés a Cegléd ellen kezdõdött, hazai pályán. Ekkor 27-25-re nyert a PLER, hogy négy nappal késõbb Orosházáról hozzon pontot, 25-25-ös döntetlennel. Ezt követte a harmadik felvonás, az elmúlt szombati. A mieink a bajnokság harmadik helyén álló Balatonfüred ellen nyertek, ismét 27-25-re. A siker azt jelenti, hogy a csapat elmozdult az utolsó helyrõl, és önbizalommal várhatja a következõ három, nem könnyû ellenfelet.

Utazzunk vissza egy kicsit az idõben… Megéri, mert csupa jót lehet írni a gárdáról, amely nehezen talált magára. Úgy látszik a Cegléd elleni „ébresztõ” hangos volt, nem aludtak vissza a fiúk. A vidéki csapat nem volt könnyû ellenfél még hazai pályán sem, s ennek értelmében a siker sem magától jött. A félidei kétgólos vezetést megõrizte a PLER, ám ehhez a 60. perc végéig koncentráltan kellett kézilabdázni. Itthon maradt a két pont, s végre elégedetten mondhatta a vezetõedzõ, Hutvágner István: „Fontos pontok ezek, különösen azért, mert egy élmezõnybe tartozó csapat ellen szereztük meg. Összeszedett volt a játékunk, együtt izzadtuk ki a gyõzelmet.”

Pontlopás

A folytatás Orosházán volt, és ugyancsak nem ígérkezett sétagaloppnak. Nem is volt az, ám megint helyén volt a csapat szíve, s ami tán ennél is fontosabb, az akarata és a tudása is. A második félidõben kétgólos hátrányt (13-11) kellett ledolgozni. Meg is tették ezt a játékosok, így 25-25-ös döntetlen lett a vége. Ez akár gyõzelemmel is felérhet, mert az idegenben „lopott” pont mindig duplán számít azáltal, hogy önbizalom-növelõ. A vezetõedzõ így értékelt: „Futottunk az Orosháza után, ám az utolsó percben nálunk volt az elõny, amit sajnos nem tudtunk megtartani. Ettõl függetlenül az idegenbõl elhozott pont mindig értékes.”
Az is, ám a Balatonfüred elleni október 31-i találkozó elõtt a feszültség is ott volt a Lõrinci Sportcsarnokban. 

Helycsere a tabellán


Volt, aki vereséget emlegetett, volt, aki egygólos sikerrõl beszélt. Szerencsére meg a csapatnak köszönhetõen kétgólos gyõzelem lett belõle, semmiképpen sem vereség. Attól távol állt a PLER, mert ez egy másik PLER volt: energikus, akarattal teli, a játékát felépítõ, a labdát villámgyorsan járató… Nos, „csak” ennyi kellett ahhoz, hogy a meccs után rögtönzött „bulit” láthassanak a lelkes nézõk a küzdõtéren. 

Hajszál a levesben…

A bajnokság mellett a Magyar Kupában is helyt kellett volna állnia a csapatnak, ez azonban nem sikerült. A PLER a Lõrinci Sportcsarnokban alulmaradt a Komnlóval szemben, ami azt jelenti, hogy elbúcsúzott az MK-tól. Kár érte.
PLER-Budapest–Komló 24-25 (12-12)

A kötelezõt (mármint a gyõzelmet) könnyedén letudni akaró fürediek akkor tértek magukhoz, amikor már késõ volt, és akkor, amikor a PLER úgy elkapta a fonalat, hogy azt esze ágában sem volt elereszteni.
Ezért aztán az eredményjelzõt kezelõ sporttársnak nem volt dolga, már ami a végét illeti. A csapat ezúttal is 27-25-re nyert, s ezzel a sikerrel el is mozdult a tabella utolsó helyérõl, „átengedve” azt az Egernek.

Jön a bányász!

Ilyenkor szokták azt írni a tudósítások végére: érezhetõ volt, hogy egymásra talált a csapat és a szurkolótábora. Ez történt szombaton este a Lõrinci Sportcsarnokban is.
De hogyan látta a vezetõedzõ?
„Végre okosan, higgadtan játszott a csapat sok jó egyéni teljesítménnyel. A Füred kicsit lebecsült minket, de ez az õ bajuk. Le a kalappal a fiúk elõtt.”
A november 14-i fordulóban a PLER a Tatabánya ellen mérkõzik, idehaza. 

Eredmények:
11. forduló: 
PLER-Budapest–Cegléd 27-25 (13-11)
12. forduló: 
Orosháza–PLER-Budapest 25-25 (13-11)
13. forduló:
PLER-Budapest–Balatonfüred 27-25 (15-12)