Muzsikával és segítséggel

Írta:  2015.10.05.
A baptistáknál is „becsengettek”, az õszi–téli eseményekre figyelnek már. Háló Gyula, a pestszentimrei gyülekezet lelkésze számolt be az elõttük álló programokról, amelyekben az idén is helyet kap az évrõl évre nagyobb érdeklõdéssel kísért cipõsdoboz-akció.
A sort a szegedi Vox Nova Baptista Férfikar ingyenes koncertje nyitja november 22-én. Aki meghallgatja a PIK-ben a kórus elõadását, nem fog csalódni. A 18 éve együtt éneklõ kar mögött ugyanis sok sikeres hazai és nemzetközi fellépés áll. Repertoárjuk változatos, klasszikus és modern szerzõk darabjai egyaránt megtalálhatók benne. A karnagyuk Szilágyiné Mátyus Elvira.

Rászorulóknak, idõseknek

Bõ két héttel a Vox Nova koncertje után jön a „sláger”. A Nemes utcai imaházban és közösségi otthonban december 10-én tartják a Békéssy Sándor Baptista Értelmiségi Egyesület által szervezett cipõsdoboz-ünnepet, amely évrõl évre egyre eredményesebb, egyre jobban megmozdítja a jóakaratú imrei embereket. A kerület e részében élõ családok tavaly kétszáznál is több dobozt töltöttek meg ajándékokkal a rászoruló gyermekeknek.

Fontos szerephez jut a zene az év utolsó heteiben is, ugyanis december 13-án impozáns helyszínen, a Budapest Arénában adnak koncertet a Baptista Szimfonikusok. Nincs szó újításról, csupán a jó folytatásáról, ugyanis második alkalommal várja már az adventi idõszakban nagyszabású koncerttel a közönséget a Baptista Szimfonikusok Társasága. A klasszikus és a modern gospelmûvek és -dalok bizonyára az idén is sikert aratnak. (Jegyrendelés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..)
A karácsonyi ünnepek elõtt még egy szívmelengetõ programja lesz a baptistáknak. December 20-án rendezik meg az idõsek karácsonyát azzal a céllal, hogy advent utolsó vasárnapjának délelõttjén minden róluk szóljon. Õket köszöntik, õk kapnak ajándékot, õket veszik körül szeretettel.

Erõt meríteni

Elmondta Háló Gyula azt is, hogy karácsonykor egyetlen istentiszteleten ünnepelik meg Jézus Krisztus születését, a szeretet Istenének testet öltését. Napjainkban különös kihívás a valóságos és szeretetteljes együttélés a generációk között és a más kultúrájú embertársainkkal. Ezt ünneplik, és ehhez merítenek erõt. Az istentisztelet december 25-én lesz.