Kirándulás, karitatív munka

Írta:  2015.11.13.
A fiataloknak és a nyugdíjasoknak számos kikacsolódási lehetõséget kínált õsszel is a Pestszentlõrinc-Pestszentimre Önkormányzat Idõsekért-Fiatalokért Közalapítvány.


Nincs olyan hónap, hogy Diráné Huszár Gertrúd, a közalapítvány kuratóriumának titkára ne rukkolna elõ valamilyen érdekes programmal – esetleg többel is – kicsiknek, nagyoknak, szépkorúaknak.
– A programkínálatunkban többek között alkotómûhely-foglalkozások, kirándulások, nyári táborok, gasztronómiai délutánok, kerületi versenyek, családi napok, egészséges életmóddal kapcsolatos rendezvények, mentõs napok, elsõsegélynyújtó tanfolyamok szerepelnek – sorolta a titkár. – Az õsszel a nyugdíjasokkal Szarvasra kirándultunk, ahol megtekintettük a Mini Magyarország makettparkot és az arborétumot. Külön élmény volt a Holt-Körösön tett sétahajózás, amelynek során a kapitány kiselõadást tartott a helyi nevezetességekrõl, sõt a felügyeletével kormányozni is lehetett a vízi jármûvet.
A közalapítvány is bekapcsolódott a diákok számára 72 óra kompromisszum nélkül címmel meghirdetett nemzetközi karitatív közösségi szolgálatba.

– Amikor csak tehetjük, részt veszünk az olyan programokban, amelyek hozzásegítik a diákokat ahhoz, hogy megmutassák, mire képesek kétkezi szorgos munkával.
A legutóbb a fiatalok és a nyugdíjasok közös programon vehettek részt, ellátogattak a felcsúti levendulafarmra, a Noll-tanyára és a Pancho Arénába.


– A farmon ismeretterjesztõ elõadást hallhattunk a levendula különleges gyógyhatásairól, alkalmazási területeirõl, a népi orvoslásban betöltött kiemelkedõ szerepérõl – mondta Diráné Huszár Gertrúd. – Megcsodálhattuk a világszínvonalú sportkomplexumot, amely Makovecz Imre és Dobrosi Tamás tervezõi munkáját dicséri. A csaknem kétórás idegenvezetés alatt bepillantást nyerhettünk Puskás Ferenc életútjába is. A diákok lenyûgözve szemlélték a számtalan sportrelikviát, s ráéreztek, hogy szorgalommal és kitartással elérhetõk a kitûzött célok, csak szívbõl kell akarni és tenni értük.