Elismerés a béke szigetén

Írta:  2011.06.08.
Bensőséges hangulatú ünnepségre tartottak május 30-án a rendőrkapitányság dísztermében. A közbiztonságért közalapítvány Szent György Díjat és Dicsérő Okleveleket adott át az arra érdemes rendőröknek. Az ünnepségen részt vett Ughy Attila, a kerület polgármestere, a kuratórium elnöke, Lévai István Zoltán alpolgármester és Kékesi András ezredes, kerületi rendőrkapitány.

Már a kísérőműsor is emlékezetes volt, hiszen a Vörösmarty Mihály gimnázium kórusának az előadása méltán aratott elismerést. Beszédében Ughy Attila polgármester hangsúlyozta, hogy ,,az ünnepségek előtti, sok esetben feszült várakozás kiválóan oldható muzsikával, zenével. A Vörösmarty kórusának az előadása valóban kiváló feszültségoldónak bizonyult”.
Az elismerésekkel kapcsolatban kifejtette a polgármester, hogy a rendőrök és a közrendvédelmisek kapcsolata sokat változott az utóbbi időben. A lehetőségek további javításához az önkormányzat forintokkal is hozzájárul, pontosan a kerületben élők érdekeit szem előtt tartva.
- A közrend védelméhez az idén 130 millióval járul hozzá az önkormányzat. Hisszük, hogy jó helyre kerülnek a forintok, s a majdnem a béke szigetének nevezhető kerületben tovább javul a közbiztonság. A ma elismerést kapott rendőreink hathatósan hozzájárultak a biztonságérzetünk javulásához – mondta a polgármester.
A díjátadást követő pohárköszöntőjében Lévai István Zoltán alpolgármester röviden méltatta a kitüntetetteket, bízva abban, hogy egyre többen követik a most elismertek példáját, s vehetik át a jövőben a kuratórium elismerését.

Övék az elismerés

A rendőrkapitányság javaslatára a közbiztonsági közalapítvány kuratóriumának az elnöke, dr. Ughy Attila polgármester Szent György Díjban részesítette Kovács Julianna főtörzszászlóst. Öten vehettek át dicsérő oklevelet: Bíró Zoltán főtörzsőrmester, Szabó Pál főtörzsőrmester, Lakatos Tamás főhadnagy, Matisz József főtörzsőrmester és Uszléber Angéla őrnagy.