Környezetvédelem kicsiknek és nagyobbaknak

Írta:  2011.06.10.
„Zöld óvoda, Zöld iskola” című pályázat és környezetvédelmi vetélkedő, regisztrációs verseny eredményhirdetése június 7-én volt, a Kondor Béla Közösségi Házban. A versenynek még nincs vége, mert november 30-ig lehet jelentkezni a „Zöld Múzeum” pályázatra.
 

„Idén első alkalommal rendezett az önkormányzat környezetvédelmi vetélkedőt a kerületi iskolások  részére.
A diákok pályázhattak környezetvédelmi témájú könyvekre, digitális eszközökre, tanulmányi kirándulásra, zöld környezet kialakítására,egyéb környezeti nevelést elősegítő eszközökre, valamint komposztáló edényekre – mondta Lévai István Zoltán alpolgármester”.
A feladatokat a www.zold18.hu honlapról lehetett letölteni, kutatómunka, fogalmazás, térképismeret jellegű feladatokat kellett megoldani környezetvédelmi, kerületismereti témákban. A beadott válaszokat, feladatokat, az anyagok összesítését és értékelését a polgármesteri hivatal környezetvédelmi csoportja végezte el. Első helyezést ért el az alsó tagozatosok között Vajk-sziget Általános Iskola Szigetlakók csapata, második lett a Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola (Piros) Védőpajzs II. csapata, harmadik az Eötvös Loránd Általános Iskola Tornádó csapata.
A felső tagozatosok között első lett a Bókay Árpád Általános Iskola Pintyőkék csapata, második a Csontváry Általános Iskola Ökommando csapata, harmadik a Pitagorsz Általános Iskola Makogó Miki-Maki Mókusok csapata.

Regisztrációs verseny
A résztvevő iskoláknak Pintér Ferenc, az ICI Interaktív Kommunikációs Zrt. vezérigazgatója megköszönte az iskolák regisztrációs verseny során tanúsított lelkes hozzáállását.
A regisztráció célja a kerületben egy tettre kész közösség létrehozása volt, hogy akik tudnak és akarnak is tenni az élhetőbb környezetért, azok tegyenek is.
Az ICI Interaktív Kommunikációs Zrt. a www.zold18.hu portál segítségével a környezeti demokrácia megalapozásához szükséges fórumot akart létrehozni, ahol az iskolások, civil szervezetek és az önkormányzat intézményei kommunikálhatnak egymással.
A regisztráltak napi hírlevelet kapnak, a legfontosabb és legfrissebb meteorológiai és környezetvédelmi információkról, valamint figyelmeztető e-mailt, ha veszélyes időjárási esemény várható a kerületben.
A két hónapos regisztrációs akció végén, szoros versenyben a Pitagorasz Általános Iskola, győzedelmeskedett, második a Táncsics Általános iskola, harmadik lett a Kastélydombi Általános Iskola. A díjakat és a többi résztvevő diákoknak Pintér Ferenc vezérigazgató elismerésül oklevelet nyújtott át.

Zöld óvoda, Zöld iskola
A kerületi óvodák közül 17 intézmény, az iskolák közül 16 intézmény nyújtott be pályázatot.
Az idén „Zöld óvoda” elismerést a Gyöngyszem Óvoda, a Zöld iskola címet pedig a Gulner Gyula Általános Iskola kapta, amelyet Lévai István Zoltán alpolgármester adta át.


Jön!
Zöld Múzeum pályázat
Az önkormányzat „Virtuális Ökomúzeum” kapcsán pályázatot hirdetett a természettudományok iránt érdeklődő kicsik és nagyok számára. Leadási határidő: 2011. november 30.
A pályázat célja a „Zöld Múzeum” népszerűsítése, a diákok és lakosok aktivizálása, a környezettudatos szemléletmód terjesztése és a múzeum anyagkészletének bővítése. A pályázatokat ökoszisztémák, zöld energia és építészet, zöld társadalom, egyéb kategóriában várták az ICI Interaktív Kommunikációs Zrt. munkatársai.
A kerületi óvodák közül 17 intézmény, az iskolák közül 16 intézmény nyújtott be pályázatot.
Az idén „Zöld óvoda” elismerést a Gyöngyszem Óvoda, a Zöld iskola címet pedig a Gulner Gyula Általános Iskola kapta, amelyet Lévai István Zoltán alpolgármester adta át.