Csudavilág a Csodavilág Óvodában

Írta:  2011.06.20.
Első születésnapját ünnepelte a Csodavilág Óvoda. Egy év telt el azóta, hogy az óvoda új fenntartóval, felújított épületben, képzett pedagógusokkal megnyitotta kapuit 60 óvodás gyermek előtt.

A Csodálatos Gyermekvilág Alapítvány kuratóriumának képviselői Tóthné Kővári Csilla és Kékesi Szilvia visszatekintettek az elmúlt évre, felidézzék az óvoda alapításának örömeit, és viszontagságos pillanatait.
A visszatekintés elősegítette egyben a jövő terveinek átgondolását, az óvodai férőhelyek bővítési lehetőségeinek bemutatását, melynek előzetes terveivel megismerkedhettek a program résztvevői.
A rendezvény szervezésébe különböző felajánlásokkal az óvodába járó családok is bekapcsolódtak.A gyermekek szüleikkel együtt játszva próbálták ki a pedagógusok által készített népi játékokat, hallgathatták az erdélyi mesemondót, simogathatták a pónilovakat, teknősöket, háziállatokat, és rophatták a táncházban. Az ünneplés a születésnapi tortával és közös énekléssel zárult.
Az alapítvány képviselői az óvoda vezetőjével és helyettesével, Bognárné Lakatos Krisztinával, Gácsi Eszterrel együttgondolkodva fontosnak tartották, hogy köszönetüket fejezzék ki azoknak a támogatóknak – cégeknek, magánszemélyeknek –, aki adományaikkal, önkéntes munkájukkal hozzájárultak az óvoda felújításához és hatékony működéséhez.
A rendezvényre ellátogatott Ughy Attila polgármester, és Kucsák László oktatásért felelős alpolgármester.
Ughy Attila üdvözölte a szülőket, gyermekeket és az intézmény kiemelt támogatóinak oklevél átadásával köszönte meg, a Csodavilág Óvoda gyermekeiért végzett társadalmi szerepvállalásukat.