Örökre elment...

Írta:  2011.07.27.
Ladoniczki Ferencné (Gizi néni) a Kassa Utcai Általános Iskola egykori tanítójától búcsúzott július 1-jén gyászoló családja, a Kassa Utcai Általános Iskola tantestülete, a régi diákok, ismerősei a Pestszentlőrinc-Szemeretelep Szent István király Plébánián.

 

Ladoniczki Ferencné (Gizi néni) 1960-tól 1998-ig tanított a Kassa Utcai Általános Iskolában. Nagy hivatástudattal rendelkező, következetes tanítója volt iskolájának.
Két éve betegeskedett, de a kollegái reménykedtek, hogy legyőzi a kórt, azonban a tanév vége közeledtével örökre elment…
Határtalanul következetes volt tanítványaival szemben. Bár szigorú volt, de szeme sarkában mindig ott volt a bátorító pillantás kisdiákjainak. Pedagógustársai kedvelték vidám természetéért, jó humoráért.
Szabadidejében a pedagógus szakszervezet adminisztrációs munkáját végezte. Megszervezte, hogy a munkatársai együtt ünnepeljék a névnapjukat, akik ezt hagyományt azóta is megtartották.
Július 1-jén fájó szívvel búcsúzott gyászoló családja, a Kassa Utcai Általános Iskola tantestülete, régi diákok, ismerősei a Pestszentlőrinc-Szemeretelep Szent István király Plébánián. Ladoniczki Ferencnét az önkormányzat saját halottjának tekinti.