Diplomás festőmesterek

Írta:  Csernai Mariann 2015.11.27.

Rendkívüli találkozót tartott november 19-én a Krúdy-kör a Zila Kávéházban. Többévi tanulás után vehették át mesterdiplomájukat az SMV 2000 Festőtanoda tanítványai.

A Krúdy Gyula Irodalmi Kör hosszú évek óta minden hónap harmadik csütörtökén képzőművészeti tárlattal egybekötött zenés irodalmi estre invitálja az érdeklődőket a Zila Kávéház galériájára. A legutóbbi alkalommal azonban a társaság tagjai mindössze három versre szorítkoztak, majd átadták a mikrofont Simon Mária Veronika festőművésznek.

sm

Simon M. Veronika sokszorosan díjazott festőművész, az SMV (Special Method Version) 2000 Festőtanoda vezetője egy amerikai grafikai képzésen elsajátított módszertannal tanítja a hallgatóit. Kurzusai azt bizonyítják, hogy minden ember alkalmas az alkotás képességének művészi szintű elsajátítására. A képzés lényege az, hogy a Szentlélek segítségével késztetik munkára a jobb agyféltekét. Ennek köszönhetően gyors és látványos eredmények érhetők el. A tanodában tíz alap- és tizenkilenc szakkurzus van, amelyeken csaknem száz festmény alkotása közben sajátíthatók el a festészet fortélyai.

A hosszú tanulás meghozza az eredményét – tíz alap- és tíz szakkurzus elvégzése, háromféle korrepetitori oklevél megszerzése és három önálló kiállítás után – november 19-én 32 alkotó vehette át mesterdiplomáját. Az ünnepélyes diplomaosztón adták át a Székesfehérvárért Nemzetközi Művészkör által létrehozott Simone-díjat is, a galéria falaira pedig felkerültek az alkotók mestervizsgán készített munkái.
A tárlat január 18-ig tekinthető meg a kávéházban.