Megérkezett Joulupukki, a lappföldi Mikulás

Írta:  P.A. 2015.11.29.

Idén is ellátogatott Magyarországra Joulupukki, az igazi, lappföldi Mikulás.

Idén is ellátogatott Magyarországra Joulupukki, az igazi, lappföldi Mikulás. A piros ruhás télapót hozó Finnair járat november 28-án délelőtt landolt a Liszt Ferenc repülőtéren, ahol óvodások fogadták. Az immár 13. alkalommal Magyarországra érkező Joulupukkit az időjárás az otthonát idéző havazással fogadta.

jp1

A gyerekek a hideg szélben is lelkesen énekeltek a Mikulásnak, magyar és finn dalokkal is kedveskedtek a messzi északról érkezett vendégnek. Joulupukki szaloncukorral kedveskedett nekik. A repülőtéri köszöntés után hagyományosan a vecsési Airport Hotelben folytatódott a találkozó, ahol az óvodások újabb énekekkel, versekkel köszöntötték Joulupukkit, aki ajándékcsomagokat adott cserébe.

- Minél több gyereket szeretnék meglátogatni az egész országban. Nagyon boldog vagyok, hogy újra itt lehetek, szeretem Magyarországot, mert itt vannak a legjobb gyerekek - lelkesedett érkezéskor Joulupukki.

A lappföldi Mikulás 9 napon át járja az országot, és a nyilvános találkozókon kívül iskolákba és árvaházakba is ellátogat. Több város, - például Pécs, Nagykanizsa, Veszprém - mellett kisebb településekre, így a Zala megyei Surdra és Zalaszentblázsra is elutazik. Budapesten a Kőbányai Szabó Ervin Könyvtárban, a Baptista Szeretetszolgálat Deák téri Cipősdoboz várában és a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron is ott lesz, december 6-án pedig a Vörösmarty téren búcsúzik el a magyar gyerekektől.