Nyerhető meccsek jönnek

Írta:  Róth Ferenc 2015.11.30.

A Csurgó elleni nem várt győzelem után nyugodtan várhatta a múlt szerdai meccset a PLER-Budapest.

 A Csurgó elleni nem várt győzelem után nyugodtan várhatta a múlt szerdai meccset a PLER-Budapest, annak ellenére, hogy olyan ellenfél érkezett a Lőrinci Sportcsarnokba, amelynek a neve nemcsak a kerületben cseng jól, de szerte Európában is, Németországtól spanyol honig. A dél-alföldi csapat 16-os keretében, írd és mondd, mindössze négy magyar játékos neve volt fellelhető, a többiek külföldről érkeztek, ami egyrészt azt jelenti, hogy arrafelé van pénz, másrészt azt, hogy ha külföldiek erősítik őket, az nyilván minőséggel is jár.


Jó húsz perc


Ennek szellemében, mégis reménykedve várta a zsúfolásig telt lelátó a sztárcsapatot, amely ellen kiválóan kezdett a PLER. Igaz, hozzá kell tenni, hogy az alföldi csapat fél szemmel már a Montpellier elleni BL-mérkőzésére figyelt. (A meccset vasárnap Franciaországban lejátszottak, az eredmény 29-29-es döntetlen lett.) Amíg így volt, addig a lőrinci gárda jó húsz percet produkált. Olyannyira, hogy még 5-5-nél is ott volt a „külföldiek” nyakán.

pler
Ezután azonban megrázta magát az ellenfél, és a szünetre már úgy mehetett pihenőre, hogy letudta a találkozót, hiszen a nyolcgólos előnyét (17-9) lehetetlen behozni. Nem is történt meg a csoda a második játékrészben, mert a Szeged még úgy is erősebb volt a PLER-nél, hogy visszavett a lendületéből.


11 lett közte


Különös tekintettel arra, hogy Hutvágner István vezetőedző – tegyük hozzá, okos menedzseléssel és előrelátóan – lehetőséget adott az ifjaknak, köztük nem egy éppen csak húszévesnek, akik így valóban a „csúcs” ellen jelezhették, hogy mire lehetnek majd képesek a szerényebb képességű ellenfelekkel szemben.

Ez volt, ez lesz


15. forduló
Csurgó–PLER-Budapest 22-26 (12-16)
16. forduló
PLER-Budapest–Szeged 23-34 (9-17)
Következik (december 5-én): Gyöngyös–PLER-Budapest.


A vége 34-23 lett a vidéki együttes javára, ami nagy különbség, de magyar csapat legyen a talpán, amelyik kisebb különbséggel ússza meg a Szegeddel való összecsapást. A 11 gólos különbséghez csak annyit fűzött hozzá a vezetőedző, hogy „jó lett volna tízen belül maradni”...


Gyöngyös, Mezőkövesd


A következő mondatával már előre nézett, mert ő is tudja: az előttünk álló napokban újabb sikerek születhetnek, és még előrébb léphet a PLER a jelenlegi 9 pontnál és 10. helyezésnél.
– A nehéz sorozatunk után december 5-én a Gyöngyös ellen játszunk idegenben, utána a Mezőkövesd jön. Sok minden történhet addig, de ha négy pontot szereznének ezen a két meccsen, akkor már megkapnám a karácsonyi ajándékom, ami az lenne, hogy nyugodtan kezdhetnénk neki a téli felkészülésnek, mert a bajnokság csak februárban folytatódik.