A Kosár utcában már eshet

Írta:  Puskás Attila 2015.12.03.

Többé nem okozhat gondot a csapadékvíz a Kosár utcában.

Befejeződött a Kosár utca felújítása. Az Üllői utat és a Kossuth Lajos utcát összekötő lejtős utcában hosszú ideje gondot okozott az esővíz, ezért meg kellett építeni a vízelvezető rendszert. A munkálatok részeként új aszfaltborítás is készült.
– Nagyon sok bejelentést kaptam az évek során az itt élőktől, mert az Üllői út felől lezúduló víz megállt, és szinte tengert alkotott a Kossuth utcai torkolatnál. A Kosár utcában esőben a járdán sem lehetett közlekedni, mert rendszeresen kimosódott a zöldsávból a föld és a murva – beszélt a felújítás előzményeiről Kádár Tibor önkormányzati képviselő.

kos1
A lejtős utcácska is szerepelt a csatornázási programban, s a csatorna elkészültével új aszfaltburkolatot kapott az addig csak toldozott-foldozott úttest. Az útpályát is kiszélesítették, így már kényelmesen elfér egymás mellett két autó.
– A Kosár utcában megépült az úttest melletti szegély, így a víz irányítottan folyik a Kossuth Lajos utcai kereszteződésbe, ahol elkészültek a víznyelők, amiket bekötöttek a csapadékvíz-csatornába. Ez utóbbit a Kossuth utcában korábban a szennyvíz elvezetésére is használták, a csatornázás elkészültével azonban felszabadult, és teljes egészében a csapadékvíz elvezetését tudja szolgálni – tette hozzá Kádár Tibor.
A Kosár utcában térkőjárda is épült, a régi, elhalt fákat és bokrokat kiszedték, s helyükre hamarosan új fákat, várhatóan japáncseresznyéket ültetnek.
– A lakók visszajelzéseiből tudom, hogy nagyon örülnek a megszépült utcának. Egy rendezett környéken az ingatlanok is többet érnek. Hasznos beruházásnak tartom ezt a felújítást még akkor is, ha rövid utcáról van szó, mert a csapadékvíz által roppantul veszélyeztetett környéken sikerült megoldani egy problémát – mondta Kádár Tibor, megemlítve, hogy a képviselői körzetében a Dugonics utcában is megkezdődött a csapadékvíz-elvezetési program, amely szintén több évtizedes várakozás után valósul meg.