Megújult a Vörösmarty iskola

Írta:  Puskás Attila 2015.12.07.

Jelentős energetikai korszerűsítésen esett át a Vörösmarty iskola épülete, amely meg is szépült a munkálatok során.

A napenergia felhasználásához szükséges napelem- és napkollektor-rendszer telepítése, új nyílászárók beépítése, tantermek és egyéb helyiségek felújítása után modern, európai szintű körülmények között működhet tovább a felújított Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium.

voros1
Az európai uniós támogatás segítségével megvalósult fejlesztés átadását a névadó Vörösmarty Mihály születésnapján hagyományosan megrendezett iskolai nap keretében rendezték meg.
Kucsák László országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta, hogy a XVIII. kerület rendkívül büszke az iskolára, az abban folyó értékes munka becsületére válik minden tanárnak és diáknak.

voros2
- Évtizedek óta tudjuk, hogy milyen kincseket rejtenek ennek az iskolának a falai. A cél pedig az volt, hogy ezt a munkát színvonalas körülmények között lehessen folytatni.
Az átadáson Galgóczy Zoltán és Lévai István Zoltán alpolgármester, és Kádár Tibor önkormányzati képviselő is tiszteletét tette.

voros3
Galgóczy Zoltán úgy fogalmazott, hogy a kerületben lendületben van a köznevelési ágazat.
- Ebben az évben 6 általános iskola és 5 óvoda is megújulhatott, hiszen 1,3 milliárd forint, fejlesztésre fordítható pénz érkezett idén a XVIII. kerületbe, európai uniós támogatás, illetve Kucsák László országgyűlési képviselő tevékenysége révén - mondta
A Vörösmarty iskola felújítása során több mint 4000 négyzetméter hőszigetelt homlokzati burkolat készült el, 89 darab nyílászárót és 862 darab lámpatestet cseréltek ki. A tetőn elhelyezett napkollektor- és napelem rendszer biztosítja a jövőben a környezetbarát energiafelhasználást, 25 tanterem és összesen 138 helyiség lett felújítva.

voros4
Pásztor Józsefné, az iskola igazgatója szerint a jót könnyű lesz megszokni.
- Az átalakulás látványa lenyűgöző. Régóta vártunk arra, hogy korszerű körülmények között taníthassuk diákjainkat, és ez most megvalósult.