Több száz gyerek kapott ajándékot

Írta:  Fülep Erzsébet 2015.12.13.

A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. a tavasszal alapított Városgazda Utánpótlás Akadémiával együtt Mikulás-börzét tartott december 6-án a pestszentimrei Sportkastélyban.

A rendezvény hivatalos megnyitója előtt megtelt a sportcsarnok szülőkkel, gyerekekkel, no meg a rendkívül lelkes krampuszokkal.
Miután Banyár László, a Városgazda Zrt. vezérigazgatója elmondta a nyitóbeszédét, a Városgazda Utánpótlás Akadémia szabadidősport-szakosztálya táncbemutatóval alapozta meg az ünnepi hangulatot.

vm1
Nagy sikert aratott a küzdősport-szakosztály bemutatója is, a három danos sensei, Makker Lajos még egy kis vidámságot is csempészett a produkcióba, megmutatva, hogy kivételes alkalmakkor az egyébként maximális fegyelemre nevelő sportágba is belefér egy kis humor.
Aktív programokban sem volt hiány, a kézműves asztaloknál különféle ünnepi csodákat készítettek a gyerekek.
Mivel a sportegyesület fontos feladatának tekinti az egészséges életmódra nevelést, a szülőkre is gondolt, akik szűrővizsgálatokon vehettek részt, amíg a gyermekeik például arcfestésen üldögéltek.
A Szép Színház előadását követően megérkezett a Mikulás, aki több száz gyermeknek osztott ki ajándékot. Gyöngyi krampusz fáradhatatlanul olvasta fel a jó gyerekek nevét, és mivel mosoly nélkül senkit sem engedhettek el, pár gyerkőcnek megelőlegezték a bizalmat, hogy jövőre biztosan jó gyermek lesz.

A jelmondatíró pályázat győztesei:


Balogh Norbert (17 éves), Somogyi Hanna Boglárka (9 éves), és a közösen pályázó
Fedelesné Csernyi Csilla, Matúz Melinda és Varga Anett Városgazda (titkársági osztály).


A Mikulás-ünnepségen hirdették ki az akadémia jelmondatíró pályázatának győzteseit is. A végeredmény hármas holtversenyből született meg: Akadémia18 – Több, mint sport!

vm2
A remek hangulatú börze végül mindenki örömére a tombolasorsolás nyereményözönével zárult.
– A rendezvényt rendkívül sikeresnek mondhatjuk, hiszen közel négyszáz gyerek vett részt rajta, s minden zökkenőmentesen alakult, valamennyi résztvevő szemmel láthatóan remekül érezte magát – mondta Müller Gyöngyi, a Városgazda Zrt. titkársági osztályának vezetője, a program szervezője. – Olyan ütőképes szervező csapat jött mostanra létre, akik segítségével könnyedén, töretlen lelkesedéssel tudunk bármilyen rendezvényt lebonyolítani – tette hozzá a programszervező.