A természet csodái

Írta:  Csernai Mariann 2015.12.13.

Pörnye Nikolett kerületi festőművész színpompás olajfestményeiből nyílt kiállítás a PIK Galériában. A rendhagyó megnyitón a közönség még az alkotásban is részt vehetett.

Pörnye Nikolett Cserhát-Aranyecset és Batsányi-emlékdíjas festőművész már kisiskolás korában érdeklődött a művészetek iránt, de komolyabban csak pár éve kezdett foglalkozni a festészettel. 2013-ban beiratkozott Simon M. Mária festőművész tanodájába, ahol különféle kurzusokon vett részt és közel 30 eltérő technikát sajátított el. A kitartó tanulásnak és gyakorlásnak hamar meglett az eredménye, hiszen idén novemberben a Zila Kávéházban vehette át az „SMV 2000 Festőtanoda” mesterdiplomáját. Pörnye Nikolett az ecset mellett azonban szívesen ragad tollat is, hogy papírra vesse képei ihlette verseit.

p1

Első önálló tárlata december 2-tól látható a Pestszentimrei Közösségi Házban, ahol főként tájképekkel örvendezteti meg közönséget, elmondása szerint ugyanis azokban leli meg igazán önmagát. A kötetlen hangulatú, interaktív megnyitón a közreműködő zenészek és versolvasók mellett a közönség tagjai is szerepet kaptak. Szavazataikkal értékelhették a kiállított alkotásokat, melyek közül egyet kisorsoltak a voksukat leadók között. A feladatok azonban ezzel még nem értek véget ugyanis az alkotó maga is kapott egy nagyszabású, mondhatni házi feladatott. Neki a közönség tagjai által felskiccelt vonalakból kell elkészítenie egy tájképet a kiállítás végéig.

A tárlat január 3-ig megtekinthető a PIK kiállítótermében.