Leszel a barátom?

Írta:  Csernai Mariann 2015.12.13.

Sérült és egészséges gyermekek játszhatnak együtt mostantól a Tátrafüred téri játszótéren. Az egyedülálló magyar fejlesztésű integráló libikóka összehozza a családokat.

Ünnepélyes keretek között adták át december 11-én Magyarország ötödik, Pillangó névre keresztelt integráló libikókáját, melyet a MagikMe csapata fejlesztett ki.

t4

A MagikMe egy hiánypótló társadalmi vállalkozás, ami országszerte olyan játszótereket szeretne meghonosítani, ahol mozgássérült vagy akár halmozottan sérült és egészséges gyermekek is együtt tudnak játszani. Úgy vélik az integrációt és az együttműködést nem lehet elég korán kezdeni, mivel a világ sokszínű és mi is sokfélék vagyunk, így jobb, ha ezt már gyerekkorunkban megtanuljuk.

tat1

– A terméket saját tapasztalataink ihlették, mivel többen közülünk sérült gyermeket nevelő szülőként úgy éreztük, hogy egy olyan hiányosság van a játékeszközök világában, amit ha betöltünk, a súlyosan mozgássérült gyerekek számára is kerekebb lehet a világ, és a világ is kerekebb lehet, ha befogadja őket is – mondta Harsányi Eszter a MagikMe projektvezetője. – A Pillangó, egy olyan négyágú libikóka, amin egyszerre két sérült gyermek hason fekve és két egészséges, ülő gyermek tud játszani. Ez az első általunk kifejlesztett termék, de a későbbiekben szeretnénk még minél több eszközt létrehozni, többek között például emelet homokozót és speciális hintákat.

t2

Az átadón Ughy Attila polgármester és Kőszegi János területi képviselő köszöntötte a vendégeket. A kerület óvodásait a játszótéren elrejtett Mikulás csomagok várták, amit a Kutyával az Emberért Alapítvány két fejlesztő kutyájával kereshettek meg. A játék létrejöttét az Auchan áruházlánc támogatta.

t3