Rajzok, versek kézen fogva

Írta:  Gönczöl András 2015.12.20.

Ovisok, általános iskolások, pedagógusok és büszke szülők töltötték meg december 14-én a Pestszentimrei Könyvtár helyiségeit.

Ovisok, általános iskolások, pedagógusok és büszke szülők töltötték meg december 14-én a Pestszentimrei Könyvtár helyiségeit. Borítékolható volt az izgalom, ugyanis eredményhirdetésre, díjátadóra szólt a meghívó.

r1

A ”kiskönyvtár” két korosztály művészinasainak hirdetett meg kétféle pályázatot. Az óvodások rajzpályázatának témája a kedvenc mesehős volt, az általános iskolások versíró pályázatának témája pedig kötetlen. Szlogenje: Fejezd ki magad! Mutasd meg a tehetségedet!
Az ötlet- és házigazda Fodor Beatrix könyvtáros így köszöntötte az indulókat:
– Már a pályázatra megküldött ötven rajz zsűrizése is csodálatos feladatat volt. A mennyiség nem ment a minőség kárára. A versírók is kitettek magukért. Tizenkét költeményt rangsoroltunk, és a versenyzsűrik szokásos szóhasználatából merítve mi sem mondhatunk mást: nagyon nehéz döntés volt.
Fodor Beatrix egyúttal köszönetet mondott a gyerekeket a versenyre felkészítő szakpedagógusoknak. A pályázaton a kerületi óvodák közül a Vackor, a Hétszínvirág, a Napsugár, a Gyöngyszem és a Varázsfelhő, az iskolák közül a Szenczi, a Táncsics és a Kapocs vett részt.

r2

Galgóczy Zoltán alpolgármester egy másik rajzverseny eredményhirdetéséről érkezett a könyvtárba. Üdvözlőszavait így kezdte:
– Kerületünkben nem lesz gond a poéták és a képzőművészek utánpótlásával, remélve persze, hogy az ifjú művészinasok szüleik bátorításával a pályán maradnak.

a rajzpályázat további díjazottjai: 2. Kelemen-Mravik Miléna (6): ”Cipelő cicák” (Vackor Óvoda), 3. Bozó-Bódi Kitti (6): ”Hófehérke” (Napsugár Óvoda)
különdíjasok: Huber Anna (6): ” Rátóti csikótojás” (Varázsfelhő Magánóvoda), Nagy Benjámin (5): ”Spongyabob” (Gyöngyszem Óvoda), Petrányi Blanka (6): ”Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack” (Gyöngyszem óvoda)
a versíró pályázat további díjazottjai: 2. Kiss Boglárka (9): ”Őszi idő” (Szenczi Molnár Albert Református Iskola), 3. Szentirmai Piroska (14): ”Nagytestvérnek lenni” (Szenczi Molnár Albert Református Iskola)
különdíj: Regula Anna (13): ”Fűszálak” (Kapocs Magyar-Angol Két Tannyelvű Általános Iskola)

a rajzpályázat díjai: 6 db 3000-3500 Ft értékű könyvjutalom, foglalkoztató füzetek, oklevelek.
a versíró pályázat díjai: 3 db 5000 Ft értékű könyvutalvány (Nemes utcai könyvesbolt felajánlása), oklevelek
Különdíj: könyvjutalom, oklevél.


A díjátadást megelőzően az alpolgármester minden résztvevőnek gratulálva hozzátette:
– Ezen versenyek szépsége az elért végeredmény, az abszolút holtverseny.
A rajzverseny első helyezettje a 6 éves Barabás Bence (Varázsfelhő Magánóvoda) lett, akinek kedvenc mesehőse Misi mókus, a versíró pályázat nyertese pedig Hudák László 13 éves tanuló (Táncsics Általános és Német Nemzetiségi Iskola) a Miért hasznosak a madarak? című versével.