Évbúcsúztató, győzelemmel 

Írta:  Róth Ferenc 2015.12.20.

Az utolsó fordulóban győzelemmel köszönt el a PLER a közönségétől.

Újabb két mérkőzéssel folytatta, illetve fejezte be az idei esztendőt a PLER-Budapest kézilabdacsapata. Az idegenben lejátszott találkozó súlyos vereséggel ért véget a Gyöngyös ellen (17-31), ám az utolsó fordulóban győzelemmel köszönt el a csapat a közönségétől (28-27). Folytatás februárban.

pler

Nem mondható, hogy dicsérő szavakkal illette a csapata teljesítményét az utolsó előtti fordulóban látottak alapján a vezetőedző, Hutvágner István. A gyöngyösi összecsapáson mindent magával vitt a pályára az együttes, egyetlen dolgot leszámítva: a kézilabdázást... A végére 14 gólnyi lett a különbség, ami természetesen túl nagy. Hutvágner, ahogy egy edzőnek illik ilyenkor, „letolta” a csapatot, de máris kitűzte az új célt: a győzelmet a Mezőkövesd ellen és a szép búcsút a kitartó közönségtől.


Előny itt


Úgy tűnik, használtak a szavak, mert már a meccs előtt látható volt, hogy „egyben van a brigád”, felpörgött a Mezőkövesd elleni csatára, amelyen nagyon kellett a 2 pont. Meg is lett, bár nem sétálgatós meccset és nem emlékezetes teljesítményt követően.
A december 11-i mérkőzést lendületesen kezdte a gárda, s bár tapadt rá a vidéki ellenfél, az előny „itthon volt” a hullámzó, de kiegyenlített félidőt követően. A 3 gólos előny (16-13) azt ígérte, hogy nyugodt 30 perccel köszön el 2015-től az együttes.


Megint a végjáték


Nem így történt: a második félidő során többször is rágniuk kellett a körmüket a szurkolóknak. Pedig már azt is hihették, hogy kimehetnek a büfébe, oly vastaggá nőtt a különbség a félidő elején. A lőrinciek 6 góllal is vezettek már (20-14), ám a végjáték – miként megszokhattuk – megint krimibe illő lett.
Az utolsó tíz percben két dolog rajzolódott ki: egyrészt az, hogy a sport nem mindig a sportról szól, legalábbis a csapatok nem mindig „kisasszonyjátékát” látva, másrészt az, hogy valóban sokat kivett a PLER-ből az augusztus óta tartó erőltetett menetelés. Ez utóbbinak (is) volt a következménye, hogy feltámadt a Mezőkövesd, s a vége előtt hat perccel kettőre olvadt a megnyugtatónak hitt előny. Az utolsó percre aztán már beállt az az eredmény, amely a hatvan perc után szerepelt a táblán, vagyis a 28-27-es PLER-siker.


Reszketni nem kell, de...


Nem volt elkeseredve senki, amikor a dudaszó a mérkőzés, az őszi szezonnak és az év utolsó meccsének a végét jelezte. Egyrészt, mert nyert a csapat, másrészt azért, mert a megszerzett 11 pont azt jelenti, hogy nem kell reszketve várni a folytatást.
Reszketve nem, de fizikailag és mentálisan felkészülve igen, mert február 7-én az Eger lesz az ellenfél, idegenben.