Milliók indultak el az Alphától

Írta:  Róth Ferenc 2015.12.23.

Harminc éve létezik az Alpha evangelizációs sorozat, amely a keresztény hit megismerésében segíti az embereket.

Harminc éve létezik az Alpha evangelizációs sorozat, amely a keresztény hit megismerésében segíti az embereket. Eddig is elérhető volt hazánkban is, de január közepén Alpha Magyarország néven folytatódik. Lak Gábort, a pestszentimrei Szent Imre-templom plébánosát kérdeztük.

alpha

– Mivel nálunk még nem igazán ismert az Alpha, kérem, mondja el, miről is van szó.
– Az Alpha egy 15 részből álló evangelizációs sorozat, amely a keresztény hit megismerésében segít. Nem új keletű, mert eddig világszerte 169 országban több mint 27 millióan vettek részt a sorozaton, amely a londoni Holy Trinity Brompton anglikán gyülekezetből indult el több mint harminc éve. Az Alpha felekezetektől független, bárki számára elérhető és alkalmazható. Ezt sugallják a programjai, amelyeknek a legfontosabbjai: közösség, dicsőítés, előadás, kiscsoportos beszélgetések, ima, étkezés.


Hit, tudás


– Az egyházak igyekeznek minél több hívet, de legalábbis érdeklődőt maguk mellé állítani. Miért fontos ez?
– Az évtizedek bebizonyították, hogy az Alphán életek vesznek új irányt. Szeretnénk Magyarországon az eddiginél több ember felé közvetíteni Jézus szeretetét, mert ez a lényeg. Az Alpha nagyszerű lehetőség a közösségek, a gyülekezetek számára, ha szeretnének növekedni, hitben és tudásban erősödni, az embereket a közösség életébe bevonni. Eddig ez meghatározóan csak a határainkon túl létezett. Szeretnénk, ha nálunk is jobban elterjedne, és megszeretnék.


Megerősítés, támogatás


– Hány tagja van az Alphának Magyarországon?
– 1998 óta több mint 300 tagot regisztráltak itthon és a szomszédos országok magyar közösségeiben. Minden jelentős egyházban, felekezetben vannak Alpha-programok idehaza. Ilyen a római katolikus, a református, a pünkösdi, a baptista, az evangélikus, a metodista, valamint az Üdvhadsereg. Számos civil, illetve missziós szervezet is él a programokkal.

Keresse meg!


Honlap: www.alpha.org.hu
Facebook: Alpha Magyarország
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


– Ezek alapján szerteágazó munkát végeznek. Milyen szervezet fogja ezt össze?
– Az Alpha Keresztény Ismeretterjesztő Alapítvány 2002-ben jött létre az Alpha International magyarországi képviseleteként. Az alapvető cél a helyi közösségek, gyülekezetek megerősítése és támogatása, az Alpha módszertanának megismertetése, oktatása és a missziós munkában való alkalmazásának az elősegítése.

 

Kiadványok, hírlevelek


– Miként keltheti fel a hívek érdeklődését az Alpha, miként kerülhet közelebb hozzájuk?
– Könyvek, DVD-k és más, az Alpha Magyarországhoz kapcsolódó kiadványok megjelentetésével is foglalkozunk. A vezetőket és a csapatokat az egész országra kiterjedően látjuk el ezekkel, s hírlevél formájában küldünk nekik információt arról, mi történik hazánkban és más országokban az Alpha kapcsán.
– S hogy a végére hazajöjjünk... Mikor indul az Alpha-program a kerületben?
– Nincs már egy hónap sem, mert január 11-én 19 órától a pestszentimrei katolikus templomban lesz az első rendezvényünk.