A legszegényebbeknek is jutott

Írta:  2011.12.22.
A legszegényebbek, a hajléktalanok számára 14. alkalommal rendezett karácsonyi összejövetelt helyi vállalkozók egy csoportja. A rendezvényen meleg ételt, forralt bort és egy kis élelmiszercsomagot osztottak.

Lévai István Zoltán is részt vett a csomagok átadásában
Mintegy 50 fedél nélkül, illetve náluk csak minimálisan jobb körülmények között, rendkívüli szegénységben élő rászoruló jött el a PSK sportpályára, hogy legalább ezen az egy délutánon néhány órára emberibb körülmények között beszélgethessen, talán egy pillanatra elfelejtve azt, hogy a karácsonyi fényekkel feldíszített klubházból kilépve nincs hova vagy nincs kihez hazamennie.
A délutánt amatőr zenészek és énekesek karácsonyi dalokból álló műsora színesítette, majd estefelé a „Valahogy túl kell élni” zenekar csempészett egy kis rockos hangulatot a bográcsgulyás, a pogácsa és a forralt bor mellé.
Az édességet is tartalmazó élelmiszercsomagok kiosztásakor Lévai István Zoltán alpolgármester a lehetőségekhez mérten kellemes ünnepeket kívánt a résztvevőknek. Azt is elmondta, hogy nem politikusként jött, mert futballistaként szinte a PSK-pályán és annak környékén nőtt fel, és ma is itt él, ezért úgy érzi, mintha házigazdaként látná vendégül a rászorulókat.
– A hagyományt a jövőben sem akarjuk megszakítani, és amíg lesznek rászorulók, addig lesznek hasonló rendezvények is – mondta az alpolgármester, hozzátéve, reméli, hogy jobbra fordul a jelen lévő hajléktalanok sorsa.

Ötven rászoruló vett részt az ünnepségen