„Amerikai” pályát adtak át a Bókay-kertben

Írta:  Róth Ferenc 2016.01.11.

Gálfi Dalma és Valkusz Máté bemutató mérkőzésével átadták az elmúlt évben megépített, négy keményborítású pályát a Bókay-kertben.

A magyar teniszsport két kiválósága, a junior világbajnok, US Open győztes Gálfi Dalma és a junior világranglista első helyén álló kerületi sportember, Valkusz Máté bemutató mérkőzésével átadták az elmúlt évben megépített, négy keményborítású pályát a Bókay-kertben.

bok1
A rendkívüli érdeklődés kísérte megnyitón Hasuly Yvette, a Golden Ace Sport and Tennis Club Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 2012–ben azzal a céllal jött létre a klub a Bókayban, hogy újraélessze a teniszéletet és minél több gyerekkel megismertesse és megszerettesse ezt a klasszikus és népszerű sportágat.
Az ügyvezető igazgató elmondta: “Többször felvetődött, hogy jó lenne keménypályán is játszani, így tavaly márciusban az önkormányzat egyetértésével a kertben lévő nyolc salakos pályából négyet önerőből átépítettünk. Ez a közel 100 milliós beruházás tartalmazza a pályákat, azok világításának a korszerűsítését, új lelátók építését, valamint a négy keménypálya fölé korszerű, háromrétegű sátor megépítését, amelynek fűtése is jóval gazdaságosabb. Mivel a kerület lakosai igénylik a minőségi sportlétesítményeket, úgy gondoljuk, hogy sikerült a kedvükben járni, s olyan létesítményt átadni nekik, amelyben kulturáltan sportolhatnak.”

bok2
DecoTurf típusú keménypálya borítása van többek között az amerikai teniszbajnokság pályáinak, innen származik a „US Open” elnevezés. Az öt rétegű gumiőrlemény, valamint a kvarchomokot is tartalmazó fedőfesték teszi ruganyossá, kényelmessé a játékot.
Ott volt a megnyitón Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára is. “Öröm, hogy elkészültek ezek a kiváló minőségű pályák, amelyek különlegesek a sportágunk életében. Ezzel a beruházással lehetőség nyílik nemzetközi versenyek megrendezésére is.”

bok3
A Golden Ace Sport and Tennis Club Kft. a jó minőségű pályáival kettős célt szolgál. Egyrészt az utánpótlás-nevelést, másrészt pedig azt, hogy megteremti a lehetőséget keménypályás ITF junior és felnőtt versenyek hazai megrendezésére.
Valkusz Tamás sportigazgató, a junior világranglista élén álló Máté édesapja kiemelte: „A minőségi pálya adott, a jövőben szeretnénk szorosra fűzni az együttműködést az önkormányzattal és a Magyar Tenisz Szövetséggel, hogy minél több tehetség karrierje indulhasson innen, a Bókay-kertből.”
A jövőbeni együttműködés sikerességének a lehetőségét jelezte, hogy a pályaátadón ott volt Lévai István Zoltán és Galgóczy Zoltán alpolgármester, valamint Banyár László, a Városgazda vezérigazgatója is.