Segítség a házi betegápoláshoz

Írta:  Puskás Attila 2016.01.21.

Gyógyászati segédeszközöket kapott a XVIII. kerületi Életfa Szociális Szolgálat.

Gyógyászati segédeszközöket kapott a XVIII. kerületi Életfa Szociális Szolgálat. A Máltai Szeretetszolgálattól érkezett adományban többek között modern kerekesszék, fürdető szék és több mobil szobavécé, illetve járássegítő kézikocsi, úgynevezett rolátor is volt.
Az eszközök január 15-i átadásakor Dömötör István alpolgármester elmondta, hogy az önkormányzat igyekszik a jövőben is hozzájutni hasonló adományokhoz.

gyogy1
- Vannak olyan jótékony céllal gyűjtő szervezetek, amelyek külföldről vagy itthonról összeszedik a házi betegápoláshoz, vagy ellátáshoz szükséges, használt, de jó minőségű eszközöket. Az önkormányzat megkeresésére a Máltai Szeretetszolgálat pozitívan reagált és az elmúlt évhez hasonlóan idén is adott a kerületi ellátottaknak több, jó minőségű, életminőséget javító gyógyászati segédeszközt.
Az alpolgármester hozzátette, hogy reményei szerint a jövőben is lesz lehetőség hasonló adomány átvételére.

gyogy2
- Persze a legjobb az lenne, ha senki sem szorulna rá az ilyen eszközökre, de jó tudni, hogy ha szükséges, akkor ingyenesen igényelhető és használható bármelyik. Egy rolátor például a napi bevásárlásban is nagy segítséget nyújt, magassághoz állítható tolókarral és tároló kosárral – mondta Dömötör István.
Barnáné Matazsdi Edit, az Életfa Szociális Szolgálat vezetője kiemelte, hogy egy kerekesszéket nem csak a házi betegápolásban lehet jól használni, hanem szabadidős programokon is.
- Van olyan ellátottunk, akit kerekesszék segítségével el tudtunk vinni egy-egy kirándulásra, így együtt tölthette az időt a többiekkel.