Eltűnik a póznarengeteg a Béke térről

Írta:  P.A. 2016.02.10.

A Béke tér felújításának fontos eleme az ott található villanypóznaerdő felszámolása.

A Béke tér felújításának fontos eleme az ott található villanypóznaerdő felszámolása. A kis üzlethelyiségek jelenleg légvezetéken kapják az áramot, ami több tucat tetőre szerelt minivillanypóznát jelent. Várhatóan jövőre megszabadul ettől a dzsungeltől ez a forgalmas közlekedési és kereskedelmi csomópont.

bt
– A vége felé jár a tervezési folyamat, megkezdődött az engedélyeztetés, így belátható időn belül eltűnnek a légkábelek, és valamennyi kis üzlet a jövőben föld alatti kábelen kapja az áramot. Ezenkívül a villamos vezetékek oszlopai is esztétikusabbak lesznek – tájékoztatott Kőszegi János önkormányzati képviselő, aki az önkormányzat illetékes munkatársaival és a kivitelezőkkel együtt január 25-én találkozott a helyi boltulajdonosokkal. – Ismertettük a terveket, és pozitív visszajelzéseket kaptunk. Lesz ugyan, ahol a vezeték besüllyesztéséhez meg kell bontani a homlokzatot, de a tervek szerint nagyobb kellemetlenséggel nem járnak a munkálatok.
A képviselő hozzátette, hogy az üzletek várhatóan a felújítás alatt is üzemelni fognak. A vásárlók, az ügyfelek ideiglenesen a BKV Zrt. és a kerületi önkormányzat közös tulajdonú telkén, a régi remíz területén parkolhatnak majd. Ha ezt a lehetőséget kedvezően fogadják az autósok, akkor elképzelhető, hogy a felújítás után P+R rendszerben tovább működik a parkoló.
A Béke tér rendezéséhez tartozik számos parkolóhely felújítása és kialakítása is a szakrendelő és a gyógyszertár irányában.
– Ezzel kapcsolatban örömmel mondhatom, hogy sikerült elérni a BKK-nál és a közlekedési hatóságnál, hogy a parkolóhelyeket a tervezett 60 fok helyett az Üllői útra derékszögben alakítsák ki. Ennek köszönhetően jóval több autó tud majd megállni – tette hozzá Kőszegi János.