Megszűnhet a kaotikus állapot

Írta:  Puskás Attila 2016.02.11.

Megoldódhatnak a parkolási gondok az Üllői útról nyíló Háromszéki utcában.

Megoldódhatnak a parkolási gondok az Üllői útról nyíló Háromszéki utcában, ahol a Béke téri orvosi rendelőhöz, illetve az utcában lévő sportcentrumba vagy a motoros boltba tartók vásárlóinak autói kaotikus állapotokat teremtenek.
A Béke tér felújításából hátravan még a parkolóhelyek és a forgalomfigyelő lámpás kereszteződés kialakítása.
– Ennek hiányában mintegy menekülőúttá vált a Háromszéki utca eleje. A megnövekedett forgalom több parkoló autóval is jár – mondta Dámsa József önkormányzati képviselő. – A régi gyógyszertár helyén megnyílt sportcentrumhoz érkezők sajnos a szervizúton állnak le, noha a közelben saját parkoló áll a látogatók rendelkezésére.

parkolas
A képviselő azt is elmondta, hogy egyeztetett az üzlettulajdonosokkal és az érintett lakosokkal, s mindannyian úgy látják, hogy van megoldás a problémára.
– Az önkormányzatnak is szándékában áll a terület rendezése. Az elfogadásra váró idei költségvetés-tervezetben is szerepel az erre fordítható keretösszeg. Úgy gondolom, hogy a motoros boltnál lévő parkolóhelyek felújításával és bővítésével, illetve a környéken további 20-25 parkolóhely kialakításával kezelhető a helyzet – mutatott rá Dámsa József. – Az itt élők a zöldterületekből érthető módon nem szívesen veszítenének a parkolóhelyek miatt, így a kialakításukkor ezt is figyelembe kell venni. Megoldást jelenthet még az is, ha a sportcentrum saját parkolóját használhatnák azok is, akik nem oda igyekeznek. Ez a terület ugyanis jelenleg szinte teljesen kihasználatlan. A tapasztalatok azt mutatják, hogy bár alig egy-két perc sétára található a bejárattól, a vendégek mégis a közelebbi, utcán parkolást választják. Azt is szeretnénk elérni, hogy a Háromszéki utca elején „Megállni tilos” táblát helyezzenek ki, hogy az amúgy is szűk utcában ne nehezítsék meg a közlekedést az úttest szélén parkoló autók.