Nyolcvan kerületi diák utazik Tusnádfürdőre

Írta:  2012.04.12.
Azokat a kerületi 7-8. osztályos diákokat, akik a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtottak ebben a tanévben, az önkormányzat egyhetes erdélyi utazással jutalmazta meg.

Ilyen sok a jótanuló
Minden kerületi általános iskola diákjai közül kiválasztotta azokat, akiket teljesítményük alapján leginkább érdemesnek talált arra, hogy a tavasszal jutalomüdülésen vegyenek részt. Így 80 tanuló utazik a festői szépségű Tusnádfürdőre, ahol egy hetet töltenek el. A csapat egyik fele április 14-én indult, a másik fele május végén megy Erdélybe.
Ughy Attila polgármester, Kucsák László alpolgármester és Szarvas Attila Sándor, az oktatási, közművelődési, sport és ifjúsági bizottság elnöke tájékoztatót tartott április 11-én a meghívott diákoknak, szüleiknek, és az iskolaigazgatóknak a polgármesteri hivatalban.
– Régi hagyomány, hogy évről évre köszöntjük azokat a tanulókat, akik egy-egy tantárgyból kiemelkedőek, és a fővárosi, az országos versenyeken sikeresen szerepeltek – mondta a polgármester. – Az önkormányzat hagyományteremtő szándékkal jutalomutazásra hívja a kimagasló teljesítményt nyújtó gyerekeket. A fiatalok erdélyi utazásuk során bepillantást nyerhetnek a fazekas mesterségbe, megcsodálhatják a csodálatos erdős területeket, egy látogatást tehetnek parasztgazdaságba, kézműves foglalkozáson vehetnek részt… – emelt ki a programok közül néhányat a polgármester.
– Hatalmas meglepetés és öröm volt számomra, amikor megtudtam, hogy részt vehetek a jutalomüdülésen – mondta Stumphauser Nóra (Kandó iskola), aki az országos informatika versenyen első, a kémia és földrajz fővárosi megmérettetésen 10. helyezést ért el.
A tájékoztatót követően a diákokat az önkormányzat süteménnyel és kakaóval vendégelte meg a polgármesteri hivatalban.