Új járda a biztonságos gyalogosforgalomért

Írta:  2012.04.24.
Elkészült a járda a Zsebők Zoltán szakrendelő és a lőrinci piac között.

Szarvas Attila: régi lakossági igényt sikerült kielégíteni
Elkészült a járda a Zsebők Zoltán szakrendelő és a lőrinci piac között. A Városgazda Zrt. munkatársai egy hét alatt építették meg a biztonságos gyalogos közlekedéshez nélkülözhetetlen járdaszakaszt.
- Egy régi lakossági igényt sikerült teljesíteni – mondta Szarvas Attila Sándor önkormányzati képviselő a járda április 23-i hivatalos bemutatásakor. – Nagyon balesetveszélyes volt ez a helyszín ezt megelőzően. Piaci napokon az autók az úttest szélén is parkoltak, a gyalogosok pedig az autók között szlalomoztak, csoda, hogy nem történt komoly baleset. Ez a probléma most megoldódott és balesetmentesen el lehet jutni a rendelőtől a piacig.
Az új járdát már birtokba is vették a járókelők, akiknek mostantól nem kell az úttest szélén botorkálniuk.
- Rendkívül gyorsan, egy hét alatt sikerült elkészíteni a 152 méter hosszú a járdaszakaszt – mondta Péntek Tamás, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. városüzemeltetési divízióvezetője.
A rendelőtől a piac felé tartva a járda jobb oldalán új drótkerítést is építettek, amelynek egyrészt személy-, másrészt vagyonbiztonsági rendeltetése van. 

Egy hét alatt készült el

- A járdaszakasz melletti rész önkormányzati terület. Az itt található parkoló rézsüs oldala rossz időben csúszóssá válik, és a kerítéssel szeretnénk megakadályozni a baleseteket, azt hogy a gyerekek, vagy az idős, illetve beteg emberek véletlenül megcsúszva ne essenek el – tette hozzá Péntek Tamás.
A Városgazda munkatársai a járdaépítéssel egyidőben területrendezést is végeztek, és nem csak a járda oldalán, hanem a túlsó oldalon a parkoló mögötti zöldterületen is kiírtották a gazos, túlburjánzott aljnövényzetet.
A járdaépítés mintegy 1,5 millió forintjába került a kerületi önkormányzatnak, míg a területrendezés költsége további közel 1 millió forint volt.