A DK nem akar népszavazást a bevándorlásról

Írta:  P.A. 2016.03.06.

Varjú László alelnök volt a DK kerületi szervezete által rendezett fórum vendége.

A február 24-én első alkalommal megrendezett Demokratikus Kávézó elnevezésű összejövetelen az ellenzéki párt aktivistái, szimpatizánsai előtt a képviselő elmondta, hogy ha a fenti kérdésben népszavazást rendeznek, akkor mindent meg kell tenniük azért, hogy az sikertelen legyen.

vl
– Ebben az esetben ugyanis csak egyet tehet az Orbán Viktor vezette kormány, mégpedig azt, hogy lemond – mondta Varjú László.
A politikus ugyanakkor megköszönte a DK XVIII. kerületi aktivistáinak az eddig elvégzett munkájukat, s gratulált a fórumot vezető Ferencz Istvánnak és a tagoknak az elkészült Üllői úti pártirodához. Hangsúlyozta, hogy folytatni kell a szimpatizánsok felkutatását, összeírását.
– A DK nemcsak magánembereket, hanem olyan közösségeket, szervezeteket, más pártokat is keres, amelyek úgy érzik, hogy nem értenek egyet a jelenlegi kormány politikájával, és változást szeretnének – fogalmazott Varjú László, aki azt kérte a helyi aktivistáktól: segítsék elő, hogy minél többen vegyenek részt a DK rendezvényein, legyen szó helyi vagy más kerületi, vagy a fővároson kívüli eseményről, illetve a párt mindennapi életében is.