Dzsesszel a kézilabdázó fiatalokért

Írta:  2012.05.27.
Az FTC-PLER kézilabda-utánpótlásának támogatásáért rendeztek jó hangulatú koncertet május 25-én a Pestszentimrei Sportkastélyban a Hot Jazz Band közreműködésével.

A dzsessz itthon nem tartozik a populáris zenei irányzatok közé, ám így is több százan gyűltek össze, hogy egy igényes, színvonalas koncerten szórakozva támogassák a kerületi kézilabdacsapat utánpótlásműhelyét.
A közönséget Lévai István Zoltán alpolgármester röviden köszöntötte. Emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat kiemelten fontosnak tartja a fiatalok sportolását, s ezt igyekszik több módon támogatni. Az FTC-PLER-Budapest a kerületi sport zászlóshajója, amelynek utánpótlása kiemelkedő eredményeket ér el, s ez az est ennek a műhelynek a továbbfejlesztésére ad lehetőséget. 

A közel két órás koncert során a Hot Jazz Band egyrészt filozófiájához hűen, a dzsessz gyökereit, azaz a 20-as, 30-as, 40-es évek dallamait idézte fel, másrészt ezúttal többnyire magyar klasszikus számokat játszottak. Az egy szoknya, egy nadrág és a további legendássá vált mozifilmek betétdalai ezúttal is sikert arattak. Utazni persze nem csupán a Meseautón lehetett, hanem a zene hullámain is, mert dzsesszkoncert elképzelhetetlen a New Orleans-i dallamok felidézése nélkül.
Közben azt is megtudhattuk, hogy kerületünk valóban a világ közepe, olyan magyar ember szinte nincs, akit valamilyen szálak ne kötnének ide. Az együttes vezetője, énekese Bényei Tamás Lőrincen töltött gyermekkorát idézte fel, amikor a Sallai utca még csupán sorszámozott volt, és a félóránként elgördülő Zsigulik nem zavarták meg túlzottan az utcán játszadozó ifjúságot. Ez persze, nem a 20-as, 30-as, 40-es években történt, hanem évtizedekkel később, de ebből is kiderülhetett, hogy a gyökerek nem csupán a zenében fontosak.
A koncert vége felé Ughy Attila polgármester mondott köszönetet a részt vevőknek, azt hangsúlyozva, hogy a színvonalas sportot színvonalas szórakozással támogatták az egybe gyűltek.
Zárásként a közelmúlt is felcsendült, mert a közkedvelt Mézga-család és Lüke Aladár felidézése mindenkinek vidám pillanatokat szerzett.