Közös beszéd Pestszentimre holnapjáról

Írta:  2012.05.30.
Pestszentimre városközpont felújítása, a csatornázás, valamint az iskolák és óvodák kérdése volt az a három kulcskérdés, amely témája volt az Együtt Pestszentimréért Egyesület által szervezett lakossági fórumnak.

Pestszentimre városközpont felújítása, a csatornázás, valamint az iskolák és óvodák kérdése volt az a három kulcskérdés, amely témája volt az Együtt Pestszentimréért Egyesület által szervezett lakossági fórumnak. A május 24-én tartott eseményen, közel hetven, a kerületben élő lakos jelent meg. A rendezvényt szervező civil szervezet mellett képviseltette magát a Dr. Széky Endre Pestszentimre Történeti Társaság, illetőleg az önkormányzat részéről a témákat felvető és a lakosok kérdésére válaszoló városatyák: többek között jelen voltak Lévai István Zoltán, Csomó Tamás, Kucsák László, alpolgármesterek és Csabafi Róbert a Pestszentimrei Városrészi Önkormányzat elnöke. A fent említett központi kérdések mellett a fórumon résztvevők, saját, az őket leginkább foglalkoztató kérdéseket is felvetettek. Egy fiatalabb „fórumozó” például azon – a lakók és a képviselők által is helyeselt – problémájának adott hangot, hogy hogyan és mikor tud megvalósulni Pestszentimre és Pestszentlőrinc között egy állandó bicikliút, egy másik résztvevő felszólalásában, a pestszentimrei piac hiányának adott hangot. Ez utóbbi ötletet Lévai István Zoltán alpolgármester is lelkesen támogatta válaszában, egy oly modell megvalósítást hangsúlyozta, ahol a helyi gazdák árulhatnák a termékeiket. Az este nyolc óráig tartó fórumon, a kérdések és válaszok sokaságából egy dolog biztosan kiderült: közös a cél, a megvalósításban pedig mindenkinek szerepet kell vállalnia
-A résztvevők nagy száma igazolta, hogy nemcsak jó, de kell is közösen megvitatni a minket érintő problémákat, remélhetőleg sokan kielégítő választ kaptak az őket érintő kérdésekre, annak külön örülök, hogy a meghívottak részéről mindenki vállalta a felkérést, hogy együtt beszéljük át a lakókörnyezetünket érintő aktuális problémákat – összegezte az estét a fórumot szervező Együtt Pestszentimréért Egyesület elnöke, Dunavölgyiné Lipokatich Margit.

Olvasson arról, hogyan alakul át Pestszentimre városközpontja!