Felcsútról érkezett a fű

Írta:  2012.05.31.
Igazi futballgyepet kapott a Pitypang óvoda. Az ajándék fű Felcsútról érkezett.

Felcsúton, az új futball-csarnok építése miatt, megkezdődött a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia gyepszőnyegének a bontása. A lehetőségről április 24-én értesítette az óvodát egy, az intézménybe járó gyermek édesapja.
A gyors intézkedésben az óvoda partnere volt Banyár László, a Városgazda Nonprofit Zrt igazgatója, Madarassy Csaba, a GESZ igazgatója, Sallai László, a Gazdasági és Költségvetési Iroda vezetője, a Városüzemeltető Nonprofit Kft, valamint a Pitypang Óvoda szülői közössége.
Mészáros Lőrincnek, a Puskás Akadémia elnökének a támogatásával az 1000 négyzetméternyi gyepszőnyeg két napon belül a Havanna lakótelepre érkezett. Öt pótkocsis kamion szállította a helyszínre.
Egy kertészeti cég szakemberei gyors és kiváló munkát végeztek, s már április 27-én gyep borította a játszóudvart.
A Pitypang bekapcsolódott a Bozsik Tehetségkutató és Foglalkoztató Programba, így óvodás focival és labdajátékokkal tervezték az óvónők a használatba vételt, amit elmosott ugyan az eső, a fűnek azonban jót tett az égi locsolás.
Knizner Anikó, az óvoda vezetője mutatta meg dr. Lévai István Zoltán alpolgármesternek, Banyár László Városgazda Zrt. vezérigazgatónak, Bak Ferenc Humánszolgáltatási Iroda vezetőnek az óvoda játszó- és sportudvarát, valamint a telepített gyepszőnyeget. Kissné Baumann Gizella, a „Sport a Mi szívügyünk” program kerületi koordinátora segítségével a Budapesti Labdarúgó Szövetség focilabdákkal, mezekkel és bójákkal ajándékozta meg az óvodát.