Iskolába kerékpárral és gyalog!

Írta:  Fülep Erzsébet 2016.03.15.

Egyedüli magyarországi általános iskolaként a Kandó vehetett részt a STARS program brüsszeli zárókonferenciáján.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. az Európai Unió által támogatott STARS (Sustainable Travel Accredited and Recognised Schools) program keretében a diákokat, a tanárokat és a szülőket a fenntartható közlekedési módok igénybevételére ösztönözi, így a közösségi közlekedés mellett a gyaloglást és a kerékpározást ajánlja az iskolába járáshoz.

kand1
A Kandó Téri Általános Iskola 2014-ben kapcsolódott be először a STARS programba, amelyben sikeresen szerepelt.
A program keretében az általános iskolások többek között rajz- és fotópályázaton vehettek részt, megtanulhatták, hogyan kell kerékpárt szerelni, hangoskönyv segítségével ismerkedhettek a közlekedési szabályokkal.
A BKK Zrt. a 2014/15-ös tanévben 24 iskolával működött együtt. Az iskolák a tanév végén oklevelet és a teljesítményük függvényében arany-, ezüst- vagy bronzcsillagot kaphattak. A vállalat díjkiosztó ünnepségén a Kandó a legsikeresebb magyarországi általános iskolaként ezüst minősítést kapott. Így két kandós diák és egy pedagógus abban a megtiszteltetésben részesült, hogy részt vehetett a STARS program februári brüsszeli zárókonferenciáján.

kand2
– Két középiskolás és két általános iskolás tanuló képviselte Magyarországot nevelői kísérettel – mondta Csóriánné Áj Margit, a Kandó pedagógusa, a program koordinátora. – Iskolánkból pályáztatással választottuk ki Bíró Tamást és Szőke Dávidot, ők vehettek részt a rendezvényen.
Ők a zárókonferencián a legjobban teljesítő lengyel, angol, spanyol, olasz, holland és belga gyerekekkel együtt oklevelet és trófeát kaptak.
– Az idei tanévben folytatódik a program. A célunk az arany minősítés megszerzése – tette hozzá a pedagógus.