Olimpiai bajnokok a Gloriett-ben

Írta:  Róth Ferenc 2016.03.16.

Legendás sportolók voltak a Gloriett iskola vendégei.

Nem minden nap fogadhatnak olyan előkelő vendégeket a Gloriett Sportiskolai Általános Iskola diákjai, tanárai, mint nemrégiben, amikor egy csapásra két olimpiai bajnokot is „ütöttek”. A vízipólózó olimpiai aranyérmes Kárpáti György és a labdarúgó Dunai II. Antal volt az intézmény vendége.

dunai

Amint az igazgató, Timotityné Sibalin Hajnalka elmondta, felejthetetlen délutánt tölthettek el Kárpáti György vízilabdázó és Dunai II. Antal labdarúgó társaságában március első péntekén. A két bajnok a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete támogatásával látogatta meg az iskolát. A legendák, akik egyébként is ismertek a jó poénjaikról, vidám hangulatot teremtettek a diákoknak. A gazdag pályafutásuk és életük legszebb emlékeit bemutató rövidfilmek megtekintése után őszintén válaszoltak még a „legrafináltabb” kérdésekre is. A találkozót Vizy András műsorvezető segítette. A vendégeink példát állítottak a kedves és jókedvű történeteikkel, s ami nem elhanyagolható: a sport kiemelt fontossága mellett a tanulás nélkülözhetetlenségét is hangsúlyozták, s örömünkre ebben a diákjaink egyetértettek velük.
Megtudtuk az igazgatónőtől, hogy a Gloriett-ben a labdarúgás kiemelt figyelmet kap. A jövőre, a jövő sikereire utalt a 31-szeres válogatott, európai Ezüstcipős Dunai II, mikor leendő sztárokat vélt felfedezni az iskola diákjai között. Mi meg halkan csak annyit mondtunk magunk elé, hogy legyen igaza...
A vendégeink játékos feladatokkal is készültek a találkozóra: diákjaink kvízkérdésekre felelve nyerhettek értékes tárgyjutalmakat, mint dedikált könyveket, kiadványokat. A délután zárásaként Kárpáti György és Dunai II. Antal autogramot osztott, majd közös fényképet is készítettek.